τεχνολογία

Αισθητές βελτιώσεις στην νέα αναβάθμιση των Windows 10

Ένα από τα "αιώνια" προβλήματα των Windows προσπαθεί να λύσει η Microsoft με τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10, κάτι που θα ισχύσει και με την επερχόμενη Φθινοπωρινή αναβάθμιση με την ονομασία Fall Creators Update. Με βάση τη νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (build 16237) που κυκλοφόρησε στο πρόγραμμα Windows Insider, μαθαίνουμε ότι η Microsoft συνεχίζει την προσπάθεια να κάνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την εναλλαγή υπολογιστών που διαθέτουν οθόνη υψηλής ανάλυσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να βλέπουν αρκετά παράθυρα εφαρμογών, θολά. 
Ο κύριος λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι η απόφαση του εκάστοτε κατασκευαστή να μη στηριχτεί σε πιο σύγχρονο framework, κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ένα από τα πολλά παραδείγματα φέρει τον χρήστη να χρησιμοποιεί το Surface υπολογιστή του με εξωτερική οθόνη μέσω του dock. Μόλις ο χρήστης αποφασίσει να το αποσυνδέσει από εκεί και να δουλέψει αποκλειστικά μέσω της οθόνης του φορητού υπολογιστή, τότε παρατηρεί πως πολλές εφαρμογές δεν εμφανίζονται σωστά. Με μια νέα κίνηση, η Microsoft αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα Windows αντιδρούν σε μια αλλαγή DPI καθώς και με τον τρόπο που το λειτουργικό ενημερώνει τις εφαρμογές για το πως πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα -hardware- δεδομένα. Πλέον η όλη διαδιασία γίνεται αυτόματα και δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει διάφορες ρυθμίσεις ανά εφαρμογή, μια συνθήκη η οποία παρουσιάστηκε με το Creators Update και σίγουρα δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αποτελεσματικά. 
Η αλλαγή στη ρύθμιση των DPI θα γίνεται αυτόματα όμως ο χρήστης θα χρειάζεται να επανεκκινήσει την προβληματική εφαρμογή προκειμένου αυτή να φαίνεται χωρίς θολούρες. Αν και ο συγκεκριμένος τρόπος δε λύνει οριστικά το πρόβλημα, εντούτοις θεωρείται μια καλύτερη λύση από αυτές που χρησιμοποιούν οι χρήστες τώρα όπως αυτή της επανεκκίνησης του υπολογιστή ή της αποσύνδεσης του λογαριασμού και της εκ νέου σύνδεσης. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο χρήστης χάνει όλες τις ανοικτές εφαρμογές του και τις οποίες θα πρέπει να επανεκκινήσει

About Freegr network

Από το Blogger.