freegr

ΕΤΟΙΜΕΣ οι πρώτες κάρτες microSD με χωρητικότητα 1 ΤΒ

Μπορεί να μην είναι προσιτές σε τιμή οι κάρτες microSD υψηλής χωρητικότητας, αλλά δείχνουν την κατεύθυνση που θα πάρει η mobile αποθήκευση.  Το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρει αυτή την εντυπωσιακή χωρητικότητα είναι το Extreme microSD UHS-I Card από τη SanDisk, το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο περασμένο Mobile World Congress, αλλά τώρα ξεκινά επισήμως την εμπορική του πορεία στις αγορές. Το μοντέλο αυτό δεν διατίθεται σε προσιτή τιμή, καθώς στην αμερικανική αγορά θα πρέπει κανείς να πληρώσει 450 δολάρια για να την αποκτήσει.
Υπάρχουν, βέβαια, και πιο μικρές σε χωρητικότητα εκδόσεις, όπως εκείνη με χωρητικότητα 512 GB που κοστίζει 200 δολάρια και η microSD με χωρητικότητα 400 GB που μπορεί να την αποκτήσει κανείς καταβάλλοντας μόνο 90 δολάρια.  
Οι επιδόσεις της κάρτας microSD με τη χωρητικότητα του 1 TB είναι υψηλές, αφού η SanDisk σημειώνει ότι η ταχύτητα ανάγνωσης της κάρτας είναι 90 MB/s, ενώ η ταχύτητα εγγραφής φτάνει τα 60 MB/s. Δεν είναι αυτές οι υψηλότερες ταχύτητες που βρίσκει κανείς στην αγορά, αλλά εκτελούν με άνεση τον αυξημένο φόρτο εργασίας που αναλαμβάνει μία μνήμη τόσο υψηλής χωρητικότητας.  


Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η SanDisk έχει ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία μίας κάρτας που θα ανήκει στην οικογένεια Extreme Pro, με ταχύτητα ανάγνωσης τα 170 ΜΒ/s και ταχύτητα εγγραφής τα 90 MB/s. Στην περίπτωση αυτή πάντως δεν γίνεται αναφορά στις χωρητικότητες με τις οποίες θα διατεθεί το εν λόγω μοντέλο στην αγορά, ούτε και το πότε θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά.  

Η SanDisk συνιστά τη χρήση των καρτών microSD υψηλής χωρητικότητας σε όσους θέλουν να καταγράφουν βίντεο σε ποιότητα 4Κ από το smartphone τους με λειτουργικό σύστημα Android, αλλά και από τους φίλους της περιπέτειας, οι οποίοι θέλουν να τραβούν βίντεο υπερυψηλής ποιότητας με μία action camera GoPro. 

About Freegr network

Από το Blogger.