ειδήσεις

LG Electronics αναπτύσσει Τεχνητή Νοημοσύνη με δικό της AI Chip

Η LG Electronics ανέπτυξε έναν νέο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης με νευρωνικό δίκτυο που σχεδιάστηκε για χρήση σε διάφορα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων ρομπότ ηλεκτρικές σκούπες, πλυντηρίων ρούχων και ψυγείων. Το AI Chip ενσωματώνει οπτική νοημοσύνη για την καλύτερη αναγνώριση και διάκριση του χώρου, της θέσης, των αντικειμένων και των χρηστών, ενώ η φωνητική νοημοσύνη αναγνωρίζει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά φωνής και θορύβου. Επιπλέον η ευφυΐα των προϊόντων ενισχύει τις δυνατότητες της συσκευής ανιχνεύοντας τις φυσικές και χημικές αλλαγές στο περιβάλλον. Το τσιπ επίσης, καθιστά δυνατή την εφαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών AI με επεξεργασία και εκμάθηση δεδομένων βίντεο και ήχου, προκειμένου να βελτιωθεί η αναγνώριση των συναισθημάτων και των συμπεριφορών του χρήστη και της περίστασης. 
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το LG AI Chip εκμεταλλεύονται το On-Device AI για να λειτουργούν ακόμα και χωρίς σύνδεση δικτύου. Επιπλέον, το AI Chip της LG χρησιμοποιεί μια ισχυρή μηχανή ασφάλειας για την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων από εξωτερικό hacking. Η επεξεργασία που δεν απαιτεί υψηλή προστασία έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται σε μια γενική ζώνη, ενώ οι εργασίες που απαιτούν υψηλότερη ασφάλεια εκτελούνται σε ξεχωριστή ζώνη ασφαλείας. Το LG AI Chip έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση της αναγνώρισης στα προϊόντα στα οποία συμπεριλαμβάνεται, όπως μια προηγμένη μηχανή αναγνώρισης εικόνων για ταυτόχρονο εντοπισμό και χαρτογράφηση (SLAM). 
Για παράδειγμα, η δυνατή λειτουργία επεξεργασίας εικόνας διορθώνει την παραμόρφωση που προκαλείται από φακούς ευρείας γωνίας και παράγει φωτεινότερες και καθαρότερες εικόνες σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Η LG Electronics σχεδιάζει να συμπεριλάβει το νέο AI Chip σε μελλοντικές ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, πλυντήρια, ψυγεία και ακόμη κλιματιστικά. Επιπλέον, η LG θα επεκτείνει την εμβέλεια των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά εργαστήρια.

About Freegr network

Από το Blogger.