apple

iOS 13: Φέρνει το Dark Mode, είναι ταχύτερο

H Apple ανακοίνωσε όλες τις νέες βελτιώσεις και άλλαγές που έρχονται στην επόμενη μεγάλη έκδοση του iOS, του mobile λειτουργικού συστήματος, το οποίο χωρίζεται και γίνεται αποκλειστικό για τα iPhone. Επομένως, το iOS 13, όπως εδώ και καιρό φημολογούταν, έρχεται με ένα κανονικό Dark Mode που αφομοιώνεται ομαλά σε ολόκληρο το λειτουργικό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οπτική αλλαγή στο iOS από την εποχή του iOS 7.
To demo του Dark Mode έγινε σε διάφορες εφαρμογές της Apple όπως το Maps, Calendar, Music, Messages και Notes. Επομένως, επωφεληθούν κυρίως οι OLED οθόνες των νεότερων iPhone X/XS/XS Max καθώς θα εξοικονομούν μπαταρία μέσω του Dark Mode. 
Στα κυριότερα χαρακτηριστικά, πέραν του προηγούμενου, σίγουρα συγκαταλέγεται η εστίαση της Apple στο να διατηρήσει την ταχύτητα και την απόδοση και στο iOS 13, την ώρα που το iOS 12 διέπρεψε στον τομέα αυτόν, ιδιαίτερα για τις παλιές συσκευές.
Επομένως, το iOS 13 υπόσχεται κατά 50% μικρότερα app downloads, κατά 60% μικρότερα updates, δυο φορές ταχύτερο άνοιγμα εφαρμογών και κατά 30% γρηγορότερο ξεκλείδωμα μέσω FaceID.
Εδώ και χρόνια η Apple έχει υποστηρίξει τα δημοφιλέστερα third-party πληκτρολόγια όπως το SwiftKey, το Google Keyboard και το Swype. Τώρα όμως, το προεπιλεγμένο και στιβαρό keyboard του iOS θα δεχθεί υποστήριξη για πληκτρολόγηση μέσω swiping και gestures, χαρακτηριστικό που ονομάζεται ως "Quick Path". 
Ακόμη, το Reminders (Υπενθυμίσεις) app θα έρθει με ενσωμάτωση της AI, αυτοματοποιημένες προτάσεις και ένα εντελώς φρεσκαρισμένo user interface. 
To ίδιο ισχύει για το Mail app που θα υποστηρίζει desktop formatting, μαζί με το Safari και το Notes με ένα νέο gallery view. Στον τομέα του Apple Maps η εταιρία δούλεψε εντατικά με σκοπό να εμπλουτίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους χάρτες της, χτίζοντας μάλιστα την εφαρμογή από το μηδέν, ενώ θα φέρει και το δικό τους "Street View". 
Σε έναν άλλο τομέα όπου η Apple καταχειροκροτήθηκε είναι αυτός της ιδιωτικότητας όπου δίνει μεγάλη έμφαση. Το iOS 13 δίνει περισσότερες επιλογές στους χρήστες για το πως οι εφαρμογές θα αλληλεπιδρούν και θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους. Μάλιστα θα ενσωματωθεί μια "Sign with Apple" επιλογή για διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό θα είναι οι ιδιωτικές emai διευθύνσεις. Χάρη σε αυτό θα δημιουργείτε νέα ιδιωτικά email που δεν θα αποκαλύπτουν τα στοιχεία σας σε τρίτες εφαρμογές, ώστε να μη σας σπαμμάρουν. 
Επίσης, στο Photos app του iOS 13 προστίθενται νέα εργαλεία για μοντάζ εικόνας και -για πρώτη φορά- βίντεο. Μέσα από την ίδια εφαρμογή τα editing εργαλεία ανανεώνονται σε εμφάνιση, αποκτούν περισσότερα εφέ και φίλτρα.
Κάτι πολύ σημαντικό που σίγουρα αποτελεί μεγάλη είδηση για content creators και φωτογράφους είναι η υποστήριξη για USB στικάκια και SD κάρτες, ώστε να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο, κατευθείαν στο Files. Μάλιστα, το Adobe Lightroom θα μπορεί να εισάγει απευθείας δεδομένα από μια DLSR για παράδειγμα. 
Το iOS 13 θα διατεθεί σε Public Beta τον Ιούλιο, ενώ από τώρα είναι διαθέσιμο για τους developers μόνο. Από τον χειμώνα (λογικά τον Σεπτέμβριο με τα νέα iPhone) θα διατεθεί στο κοινό και θα υποστηρίζεται από τα iPhone 6S και έπειτα, αφήνοντας πίσω τους χρήστες iPhone 5S και iPhone 6. 

About Freegr network

Από το Blogger.