freegr

Tor browser: Διαθέσιμη η τελική έκδοση για Android

Κοντέψαμε να...γεννήσουμε από τότε που κυκλοφόρησε η alpha έκδοση του Tor browser για συσκευές Android, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο οργανισμός Tor Project ανακοίνωσε ότι ο browser είναι πλέον διαθέσιμος στην τελική έκδοση του για να μπορείς να περιηγείσαι ανώνυμα στο Διαδίκτυο με μεγαλύτερη ευκολία.
Ο Tor browser βασίζεται στον Firefox της Mozilla, επομένως, έχεις στα χέρια σου αρκετές από τις λειτουργίες που έχεις συνηθίσει στους "κοινούς" browsers (π.χ. καρτέλες). Οι συνδέσεις του χρήστη δεν γίνονται απευθείας στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται, αλλά χρησιμοποιείται ένα δίκτυο κρυπτογραφημένων servers που αποστέλλουν το αίτημα σύνδεσης μέσω πολλών ενδιάμεσων links για να κρύβουν τη διεύθυνση IP και την ταυτότητα του χρήστη.
Παλαιότερα, μπορούσες να συνδεθείς στο Tor μέσω smartphone χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Orbot/Orfox, αλλά με τον Tor browser έρχεται ενσωματωμένη και συνδέεται σε αυτό το δίκτυο αυτόματα κάθε φορά που τον χρησιμοποιείς.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του Tor browser για συσκευές iOS, μάλλον δύσκολα θα το δούμε, αφού η Apple μπλοκάρει τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και ωθεί τους δημιουργούς των browsers να χρησιμοποιούν τη δική της μηχανή. Εναλλακτικά, οι κάτοχοι συσκευών iOS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Onion Browser.
Tor Browser - [Google Play Link]

About Freegr network

Από το Blogger.