apple

iPadOS με νέο περιβάλλον εργασίας για τις ταμπλέτες iPad

Η Apple στο πλαίσιο του WWDC προχώρησε στην παρουσίαση του νέου της λειτουργικού συστήματος iPadOS που προορίζεται για χρήση με τις ταμπλέτες iPad της εταιρείας.
Το iPadOS βασίζεται στο ίδιο προγραμματιστικό υπόβαθρο με το iOS 13 προσφέροντας ωστόσο νέες δυνατότητες και διαισθητικά χαρακτηριστικά, ειδικά σχεδιασμένα για την οθόνη και την ευελιξία ενός iPad. Στόχος του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple είναι να φέρει την εμπειρία χρήσης iPad εγγύτερα στην παραδοσιακή εμπειρία χρήσης ενός desktop υπολογιστή.
Προσφέρει στο χρήστη νέους τρόπους για να δουλεύει με εφαρμογές σε πολλά παράθυρα, να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες με μια ματιά, μέσω της επανασχεδιασμένης Αρχικής Οθόνης, καθώς και πιο φυσικούς τρόπους χρήσης του Apple Pencil. Το iPadOS επωφελείται ταυτόχρονα και από τις ενημερώσεις του iOS 13, καθιστώντας το iPad ιδανική συσκευή, τόσο για τον μέσο καταναλωτή, όσο και για τον δημιουργικό επαγγελματία.


Η εφαρμογή Files κατέχει κεντρικό ρόλο για την γρήγορη πρόσβαση και διαχείριση των αρχείων, ενώ παρέχεται βελτιωμένος διαμοιρασμός αρχείων μέσω του iCloud Drive. Έτσι, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε έναν κοινόχρηστο φάκελο, θα το δει στο iCloud Drive και θα έχει πάντα τη δυνατότητα πρόσβασης στην πιο πρόσφατη έκδοση. Έχει ενσωματωθεί βελτιωμένο text editing ενώ στην desktop προβολή του Safari περιλαμβάνονται 30 νέες συντομεύσεις πληκτρολογίου.
Παράλληλα, το iPadOS υποστηρίζει εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν USB drives, κάρτες SD ή να συνδέονται σε έναν SMB file server, όλα μέσω της εφαρμογής Files. Το νέο Column View με υψηλής ανάλυσης προεπισκοπήσεις βοηθά τους χρήστες να πλοηγούνται με άνεση, ενώ πρόσθετη βοήθεια προσφέρει η λειτουργία Quick Actions που επιτρέπει την ταχύτερη διαχείριση και επεξεργασία αρχείων.


Με το νέο λειτουργικό οι χρήστες iPad πλέον μπορούν να εργάζονται σε πολλαπλά αρχεία και φακέλους, συγχρόνως, μέσω της λειτουργίας Split View ή μπορούν να έχουν γρήγορη προβολή και εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών εφαρμογών χρησιμοποιώντας την λειτουργία Slide Over.

Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να συντάξουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν βλέπουν ένα άλλο μήνυμα, το ένα δίπλα στο άλλο ή να έχουν πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές όπως μηνύματα ή ημερολόγιο με ένα απλό κλικ. Το App Exposé παρέχει μια γρήγορη προβολή μόνο για τα ανοιχτά παράθυρα για οποιαδήποτε εφαρμογή μέσω ενός απλού tap στην οθόνη.

About Freegr network

Από το Blogger.