freegr

Τα trending του YouTube είναι τελικά....στημένα

Τα trending videos του YouTube φαίνεται να μην έχουν καμία λογική εξήγηση πολλές φορές, ενώ το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος της Google αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Πέρα από μία γενικότερη αίσθηση πως ένα video πρέπει να γίνει viral για να μπει στις τάσεις, μαθηματικά η εξίσωση δε βγαίνει. Συνήθως οι δημιουργοί περιεχομένου (YouTubers), πρέπει να συγκεντρώνουν ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό views από αυτό που χρειάζονται οι εκπομπές της τηλεόρασης για παράδειγμα. Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε το YouTube κανάλι Coffee Break, στο οποίο έλαβε στοιχεία από 40.000 videos του YouTube, αποκαλύπτει πως οι YouTubers είναι σε πολύ μειονεκτικότερη θέση από τις εταιρίες.
Για παράδειγμα, ο Logan Paul χρειάζεται 11.000.000 views σε ένα video για να μπει στο YouTube τη στιγμή που κωμικές εκπομπές της τηλεόρασης και βραδινά shows χρειάζονται μόλις λίγες εκατοντάδες χιλιάδες views. Και ανεξαρτήτως του πόσο συχνά ανεβάζει video θα εμφανίζεται λιγότερες φορές στα trending από τις εκπομπές της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, σε 18 μήνες, ο Logan Paul εμφανίστηκε στα trending 4 φορές ενώ το αθλητικό κανάλι ESPN 85 φορές, με πολύ λιγότερα views σε κάθε video.
Ένα ακόμα παράδειγμα αποτελεί η ειδησεογραφία. Ο βραβευμένος Philip DeFranco είναι από τους YouTubers που καλύπτουν ειδησεογραφικά θέματα και έχει εμφανιστεί μόλις 2 φορές στα trending με πάνω από 1.4 εκατομμύρια views στα videos του. Την ίδια στιγμή, τα παραδοσιακά media εμφανίζονται διαρκώς στα trending με ελάχιστα views. Για παράδειγμα το Associated Press εμφανίστηκε 7 φορές στα trending με 10.000 views.
Ένας λόγος που έχει αναφερθεί κατά καιρούς για τη μη εισαγωγή δημοφιλών videos στις τάσεις είναι η βωμολοχία και το ακραίο περιεχόμενο από YouTubers, το οποίο είναι ρίσκο για τους διαφημιζόμενους. Όπως αναφέρεται όμως στο video, υπάρχουν πολλές φορές που βλέπουμε videos από τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες οι βρισιές δεν κόβονται και υπάρχει ακόμα και χυδαίο περιεχόμενο. Άλλο ένα παράδειγμα γύμνιας, βρισιών και βίας είναι τα μουσικά video clips τα οποία βλέπουμε διαρκώς στα trends.
Στις ΗΠΑ που ο ανθρώπινος έλεγχος από moderators είναι μεγαλύτερος, βλέπουμε μεγαλύτερη καταπίεση των δημιουργών σε σχέση με τις εταιρίες. Υπάρχει λοιπόν διάκριση μεταξύ YouTubers και εταιριών; Τα δεδομένα αυτό δείχνουν και πολλοί ανησυχούν πως τα παραδοσιακά media και η τηλεόραση προσπαθούν να κάνουν τη μετάβαση στη νέα εποχή εκμεταλλευόμενοι την πλατφόρμα του YouTube. Οι YouTubers από την πλευρά τους δε ζητούν ειδική μεταχείριση από την Google. Δε θέλουν την αύξηση του ποσοστού των YouTubers στα trending όπως υποσχέθηκε η Susan Wojcicki, αλλά την εξισορρόπηση του πεδίου και ίσες ευκαιρίες για όλους. unboholics

About Freegr network

Από το Blogger.