ειδήσεις

Sapphire: 'Φτιάχνουμε δύο NAVI GPUs'

Εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρεται σε δύο μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι για να ανταγωνιστούν δημοφιλείς προτάσεις της NVIDIA.
Η NAVI είναι η επόμενη γενιά καρτών γραφικών της AMD, μέρος των οποίων θα συναντήσουμε και στις μελλοντικές κονσόλες των δύο μεγάλων εταιριών, και πιθανώς περισσότερων με το πέρας του χρόνου. Μιλώντας σε ανθρώπους της βιομηχανίας, η Sapphire ανέφερε μεταξύ άλλων πως ετοιμάζει δύο μοντέλα με προτεινόμενες τιμές τα $399 και τα $499 με στόχο να ανταγωνιστούν τις RTX 2060 και την RTX 2070. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τις ίδιες φήμες θα γίνει εν μέσω καλοκαιριού και πιο ειδικά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.
Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί τόσο από αυτή τη πληροφορία όσο και από το πιο πρόσφατο slide που έδειξε στους επενδυτές, είναι πως οι NAVI θαδιαδεχθούν πρακτικά τις Polaris που ενσαρκώνονται με τη μορφή των RX 580 και της πιο πρόσφατης RX 590. Έτσι το lineup θα εξακολουθεί να έχει την Radeon VII στην κορυφή, ενώ οι ανταγωνιστικές προτάσεις θα βρίσκονται από κάτω της. Στις 27 Μαΐου θα υπάρξει ένα keynote από την Dr. Lisa Su, CEO της AMD στην έκθεση Computex, εκεί όπου αναμένονται ίσως περισσότερες πληροφορίες για τη νέα γενιά καρτών γραφικών της εταιρίας. Τέλος, αυτές οι υλοποιήσεις δε θα περιλαμβάνουν ray tracing σε hardware επίπεδο οπότε εάν η εταιρία επιθυμεί να το φέρει σε αυτή τη γενιά, θα το κάνει με software μορφή.

About Freegr network

Από το Blogger.