5G

Πρωτιά της Καλαμάτας με πιλοτικό δίκτυο 5G στις 12 Ιουλίου

Αφού προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, η Wind είναι σχεδόν έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο 5G στην Καλαμάτα. Μάλιστα, η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, όπου θα λειτουργήσει δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες. Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου , σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης και θα συνοδευθεί από εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσιότητας, με πανελλαδική εμβέλεια. Μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα. Υπενθυμίζεται πως, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάπτυξη στην Καλαμάτα πιλοτικού δικτύου ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών 5G, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. 
Εκτιμάται ότι η εν λόγω δράση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, αποφέροντας μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ παράλληλα θα υποβοηθήσει την εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την εμπέδωση της αξίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς και, ιδιαίτερα, των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων για την κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο κ. Τζωρτζακάκης είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει τότε ότι «η Wind συνεχίζει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πέραν των οπτικών ινών, και με τα ασύρματα δίκτυα 5G, που θα υλοποιήσουμε εδώ στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το ψηφιακό τοπίο της ελληνικής επικράτειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το Δήμο της οποίας έχουμε μία έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. 
Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα». Αφού προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, η Wind είναι σχεδόν έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο 5G στην Καλαμάτα. Μάλιστα, η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, όπου θα λειτουργήσει δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες. Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης και θα συνοδευθεί από εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσιότητας, με πανελλαδική εμβέλεια. Μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα. freegr.gr

About Freegr network

Από το Blogger.