chipset

Χ299G το δυνατό HEDT chipset της Intel

Το refresh του chipset θα συνοδεύσει πρακτικά το refresh των νέων επεξεργαστών της Intel με την κωδική ονομασία Cascade Lake-X οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το Φθινόπωρο σύμφωνα με την ίδια την Intel, που ανέφερε την ημερομηνία σε σχετικό keynote κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex 2019. Λίγες ώρες πριν οι πρώτες φήμες σχετικά με το 'X499' είχαν βγει στην επιφάνεια ωστόσο η GIGABYTE έσπευσε να διορθώσει τα μέσα πως αυτό ήταν απλά ένα placeholder για το επόμενο chipset της HEDT αγοράς της Intel, ενώ η πραγματική ονομασία του θα είναι το X299G. Πρακτικές διαφορές μεταξύ των chipsets δε φαίνεται να υπάρχουν και πηγές αναφέρουν πως θα είναι όπως και το άλμα από το X370 στο X470 για το στρατόπεδο των επεξεργαστών της AMD. 
Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε backwards compatibility και ενδεχομένως υψηλότερους χρονισμούς κάτι που θα προκύψει από τους επεξεργαστές, μέσα στους οποίους βρίσκουμε το υποσύστημα του IMC. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα specs εκεί όπου αναγράφεται η μέγιστη υποστηριζόμενη (χωρίς XMP) συχνότητα των 2933MHz, μια τιμή που θα μπορεί να ξεπεραστεί με τη χρήση XMP προφίλ και ενός ικανού kit μνημών. 
Οι φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν και μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα όπως την X299G AORUS XTREME Waterforce με ένα μεγάλο και RGB full cover waterblock που καλύπτει τόσο τον επεξεργαστή όσο και το κύκλωμα τροφοδοσίας της μητρικής ενώ εκτείνεται έως το chipset. Πιο δίπλα υπάρχει ακόμη ένα κάλυμμα με βαθύ γκρι χρώμα το οποίο συνεχίζει από τη μεριά του 24-pin του τροφοδοτικού και εκτείνεται μέχρι το I/O σε σχήμα 'U' δηλαδή καλύπτοντας έτσι και άλλες θύρες όπως M.2. Εκτός από αυτή στο lineup θα υπάρχουν και άλλα αξιοσημείωτα μοντέλα όπως η X299G AORUS Master και η X299G Designare-10G που μεταξύ άλλων θα φέρει και NIC 10Gbit για γρήγορο (εσωτερικό) δίκτυο. Οι μητρικές θα κυκλοφορήσουν μαζί με τα νέα CPUs κατά το τρίτο με τέταρτο τρίμηνο του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.