5G

MediaTek Helio M70: Ο επεξεργαστής που θα φέρει το 5G σε όλους

Σειρά της MediaTek να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του πρώτου SoC της που θα προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα, με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσημα στην Computex 2019 το Helio M70 SoC που ενσωματώνει CPU, GPU, ISP, AI και 5G modem. Είναι, μάλιστα, ένα από τα πρώτα που διαθέτει τους νέους πυρήνες Cortex-A77 και τον επεξεργαστή γραφικών Mali-G77 που ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η ARM. Στόχος της MediaTek είναι να φέρει την τεχνολογία 5G στις value-for-money ναυαρχίδες (κυρίως Κινέζων κατασκευαστών), δηλαδή στην κατηγορία τιμής έως €600. 
To ενσωματωμένο 5G modem υποστηρίζει τα δίκτυα sub-6GHz και οι ταχύτητες που θεωρητικά μπορεί να πιάσει είναι τα 4.7Gbps για download και 2.5Gbps για upload. Φυσικά, το νέο modem υποστηρίζει όλες τις προηγούμενες τεχνολογίες (2G, 3G, 4G), ενώ είναι από τα πρώτα που υποστηρίζουν δύο διαφορετικές συχνότητες 5G για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ταχύτητα. Στα πιο κλασικά του hardware, το MediaTek Helio M70 διαθέτει octa-core CPU αρχιτεκτονικής big.LITTLE με πυρήνες Cortex-A77 κατασκευασμένους στη διαδικασία 7nm FinFET, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν θα βαδίσουν αυτή τη φορά με παρωχημένες τεχνολογίες. 
Ακόμη, ο επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-G77 υπόσχεται απρόσκοπτο gaming και streaming περιεχομένου μέσω δικτύων 5G, ενώ ο ξεχωριστός επεξεργαστής Τεχνητής Νοημοσύνςη εγγυάται δυνατότητες μηχανικής μάθησης, computer vision και avatars σε πραγματικό χρόνο. Στο κομμάτι της κάμερας, το νέο ISP μπορεί να προσφέρει υποστήριξη για μονό αισθητήρα κάμερας έως 80MP και δυνατότητα λήψης 4K video στα 60fps. Η MediaTek δηλώνει ότι το Helio M70 SoC θα είναι διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο, αλλά εκτιμά πως οι πρώτες συσκευές που θα το χρησιμοποιούν θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2020.

About Freegr network

Από το Blogger.