digital

Η Samsung με αισθητήρες κάμερας 64MP στα smartphones

Τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αισθητήρες 48MP στις κάμερες πολλών smartphones της high-end και mid-range κατηγορίας, αλλά η Samsung είναι αποφασισμένη να περάσει στο επόμενο επίπεδο με το νέο αισθητήρα ISOCELL Bright GW1 για ανάλυση 64MP! 
 Ο νέος αισθητήρας έχει μεγαλύτερο μέγεθος (1/1.72'') και προσφέρει υψηλότερη ανάλυση, αλλά το μέγεθος των pixels παραμένει στα 0.8μm και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται η τεχνολογία Tetracell για το συνδυασμό τεσσάρων pixels σε ένα για την απόδοση λήψεων ανάλυσης 16MP. Θεωρητικά, η ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα είναι παρόμοια με αυτήν των 48MP, ωστόσο, η Samsung τονίζει ιδιαίτερα τη βελτίωση στο HDR, την υποστήριξη της τεχνολογίας Super Phase Detection AutoFocus και τη δυνατότητα λήψης slow-motion video στα 480fps. 
Σημαντική και η υποστήριξη του DCG (Dual Conversion Gain) που επιτρέπει στον αισθητήρα να εκμεταλλεύεται καλύτερα το φως σε που λαμβάνει σε πολύ φωτεινό περιβάλλον. Εκτός από τον Samsung ISOCELL Bright GW1, η εταιρεία ανακοίνωσε και τον 48MP ISOCELL Bright GM-2, τον διάδοχο του GM-1 που χρησιμοποιούν σήμερα συσκευές όπως το Redmi Note 7. Η νέα έκδοση προσφέρει υποστήριξη για το DCG και το Super Phase Detection AutoFocus. Αμφότεροι οι νέοι αισθητήρες θα μπουν σε μαζική παραγωγή στο δεύτερο μισό του 2019, επομένως, ετοιμαζόμαστε για smartphones με κάμερα 64MP στα τέλη του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.