apple

iPadOS: Νέα εποχή για το λειτουργικό σύστημα των iPad της Apple

Tο iPadOS φέρνει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών στα tablets της Apple. Έχει τα θεμέλια του iOS, αλλά οι λειτουργίες του είναι πλέον πιο ταιριαστές στις μεγάλες οθόνες και σε αυτό το form factor. Υπάρχουν νέοι τρόποι εργασίας και αλληλεπίδρασης με εφαρμογές, σε πολλαπλά παράθυρα, προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερη ευκολία στην οθόνη. Το νέο Home screen χωράει περισσότερες εφαρμογές και με το Today View μπορεί κανείς να δει widgets για καιρό, ημερολόγιο και άλλα. Το Split View επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών αρχείων και εγγράφων από την ίδια εφαρμογή ταυτόχρονα, ενώ η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών γίνεται εύκολα με το Slide Over.
Το Apple Pencil έχει πλήρως ενσωματωθεί στο iPadOS. Μπορείτε να μαρκάρετε και να στείλετε ολόκληρες σελίδες ή email απλά με ένα swipe του μολυβιού από την άκρη της οθόνης. Η ανασχεδιασμένη παλέτα εργαλείων δίνει γρήγορη πρόσβαση σε χρώματα, σβήστρα και άλλα.
Το Files app υποστηρίζει πλέον iCloud Drive για διαμοιρασμό αρχείων, ενώ υπάρχει επιτέλους και υποστήριξη εξωτερικών μέσων αποθήκευσης με USΒ ή SD κάρτες, ακόμα και SMB server. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες zip και unzip.
Το Safari στο iPadOS θα προβάλει πλέον την desktop έκδοση των websites, κατάλληλα προσαρμοσμένων για το tablet. Υπάρχει download manager, 30 νέα shortcuts πληκτρολογίου και άλλα.

About Freegr network

Από το Blogger.