freegr

Η Microsoft φέρενι νέο λειτουργικό σύστημα, το Modern OS

Η Microsoft αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για το λανσάρισμα ενός νέου λειτουργικό συστήματος που προορίζεται για χρήση στις συσκευές του μέλλοντος, που με τη σειρά τους θα είναι συνεχώς συνδεδεμένες, ασφαλείς και εξαιρετικά χαμηλού βάρους. Το blog post με το οποίο η Microsoft φανέρωνε τις προθέσεις της είναι ουσιαστικά ένα αμάλγαμα όλων όσων ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης Computex 2019. 
Ουσιαστικά πρόκειται για το πώς βλέπει τα μελλοντικά λειτουργικά συστήματα η Microsoft και εξηγεί τις προθέσεις της σχετικά με αυτό που η ίδια αποκαλεί «Modern OS». Στην ανάρτηση της Microsoft καταγράφονται οκτώ σημεία τα οποία η αμερικανική εταιρεία θεωρεί ότι χρειάζεται να έχει ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα. Καταρχήν θα πρέπει το Modern OS να είναι συνεχώς ενημερωμένο, με τις ενημερώσεις να γίνονται αδιαλείπτως και στο υπόβαθρο ώστε να μην δημιουργούν ενόχληση για τον χρήστη. Θα πρέπει να είναι ασφαλές από προεπιλογή, με το λειτουργικό σύστημα να είναι διαχωρισμένο από τις εφαρμογές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο προστασία από κακόβουλες επιθέσεις. 
Το Modern OS θα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένο εκμεταλλευόμενο την εναλλασσόμενη υποστήριξη δικτύων Wi-Fi και LTE 5G. Θα πρέπει να εξασφαλίζει στον χρήστη σταθερή απόδοση ακόμη και σε επίπεδο αυτονομίας η οποία θα πρέπει να είναι όσο δυνατόν μεγαλύτερη. Θα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένο στο cloud ενώ πρακτικά αυτονόητη θα πρέπει να θεωρείται η υποστήριξη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου η Microsoft αναφέρεται στο Multi-Sense, δηλαδή στην δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο (πένα, φωνή, αφή ή ακόμη και το βλέμμα) σαν μέθοδο εισαγωγής δεδομένων στην συσκευή, πέρα φυσικά από τα παραδοσιακά πληκτρολόγιο και ποντίκι. 
Τέλος, ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη ενσωμάτωση αισθητήρων ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν καινοτόμες εφαρμογές που θα προσφερθούν μελλοντικά στο εν λόγω οικοσύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα παραπάνω σημεία, όπως οι συνεχείς ενημερώσεις και η μόνιμη διασύνδεση με το cloud, θυμίζουν έντονα τις ιδιότητες του Chrome OS της Google, στοιχείο που ίσως φανερώνει ότι στις προθέσεις της Microsoft είναι να φέρει στην αγορά μία εντελώς νέα πρόταση που θα αφήνει πίσω τα Windows, το πιο εμβληματικό από τα προϊόντα της εταιρείας.

About Freegr network

Από το Blogger.