cpu

Η 'κόντρα' της Intel στη νέα γενιά CPU της AMD

Η Intel θέλοντας να επισημάνει τη δύναμή της στον gaming χώρο αναφέρεται και 'απαντά' σε ορισμένα από τα specs που θα δούμε στην επόμενη γενιά Ryzen της AMD.
Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Intel Jon Carvill σε συνέντευξή του είπε πως το Cinebench δεν θεωρείται ένα πραγματικό gaming σενάριο, κάτι που όμως γνωρίζουμε ότι έχει κάνει στο παρελθόν σε δικές της παρουσιάσεις. Στην ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σας λέω να προκαλέσετε οποιονδήποτε θέλει να μας ανταγωνιστεί, να το κάνει σε πραγματικά σενάρια gaming". Για να αποδείξει αυτά τα λεγόμενα η Intel έδειξε τις επιδόσεις ενός Core i9 9900K απέναντι από έναν δεύτερης γενιάς Ryzen 7 2700X σε διάφορα παιχνίδια, εκεί όπου η Intel έχει σημαντικό προβάδισμα σε συστήματα με άγνωστη GPU αλλά σε ανάλυση 1080p με τις ρυθμίσεις στο High.
Στη συνέχεια η Intel αναφέρει ότι στα πραγματικά gaming σενάρια η βασική μνήμη του συστήματος είναι αυτή που έχει μεγάλη 'ζήτηση' από το εκτελέσιμο αρχείο - και αυτό είναι ένα σημείο που δεν αντικατοπτρίζεται από benchmarks όπως το Cinebench που έχει να κάνει περισσότερο με τις 'τοπικές' cache του επεξεργαστή, κοινώς τις L1 έως και τη L3.
Και φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα που είναι ο δίαυλος PCIe Gen 4.0, ο οποίος θα έρθει για πρώτη φορά με την X570 πλατφόρμα της AMD και θα ενσωματώνεται τόσο στις μητρικές όσο και στους επεξεργαστές. Σε αυτό το θέμα ο Carvill δήλωσε πως η ύπαρξη αυτού του διαύλου δε θα ωφελήσει στο gaming, κάτι που γνωρίζαμε εξ' αρχής, όμως αυτό που θέλει να περάσει η AMD είναι πως με αυτό το spec στις μητρικές και τα CPU της θα ωθήσει τις ταχύτητες των SSD σε νέα επίπεδα και ήδη από τη πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας θα υπάρχουν μοντέλα από μεγάλους κατασκευαστές της αγοράς όπως την AORUS GIGABYTE και τη Corsair. Η Intel για την ώρα απέχει από τον αγώνα για ενσωμάτωση του προτύπου στις δικές της πλατφόρμες, αλλά θα μεταβεί σε αυτό στην μεθ-επόμενη γενιά για consumers. hwboxgr

About Freegr network

Από το Blogger.