freegr

To laptop με τους 6 ακραία επικίνδυνους ιούς

Κάποια από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης είναι γνωστά για τις ιστορίες ή τους συμβολισμούς τους και σίγουρα όχι γιατί είναι επικίνδυνα για τους ιδιοκτήτες τους! Κι εδώ μπαίνει η «Εμμονή του χάους» (The Persistence of Chaos), η μεγάλη εξαίρεση της κατηγορίας, ένα έργο του ηλεκτρονικού καλλιτέχνη, όπως δηλώνει, Guo O Dong.
Τι είναι; Ένα συνηθισμένο laptop γεμάτο με ιούς. Και όχι ό,τι ιούς να ’ναι, αλλά έξι από τους πιο επικίνδυνους του κόσμου. Το μηχάνημα είναι απολύτως ασφαλές, όσο βέβαια δεν το συνδέεις στο Wi-Fi ή δεν βάζεις κάνα USB. Μιλώντας στην ιστοσελίδα The Verge, ο καλλιτέχνης είπε πως η πρόθεσή του ήταν να μετατρέψει σε πραγματικότητα τις αφηρημένες απειλές που ενέχει ο ψηφιακός μας κόσμος.
To laptop με τους έξι ακραία επικίνδυνους ιούς που πωλείται έναντι… 1,3 εκατ. δολαρίων
Οι έξι ιοί του laptop (ένα 10,2 ιντσών Samsung NC10) επιλέχθηκαν μάλιστα με βάση την οικονομική ζημιά που έχουν προκαλέσει. Ο ιός WannaCry, για παράδειγμα, επέφερε στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας ζημιές άνω των 100 εκατ. δολαρίων.
Ο Guo εκτιμά πως οι ιοί έχουν προκαλέσει συνολικά πάνω από 95 δισ. δολάρια σε οικονομικές καταστροφές στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το έργο τέχνης ήταν μια παραγγελία της εταιρίας κυβερνοασφάλειας DeepInstinct και βγήκε σε δημοπρασία. Η τελευταία προσφορά είναι στα 1,345 εκατ. δολάρια.
Όσο για την αξία του μεταχειρισμένου Samsung NC10, δεν ξεπερνά τα 200 δολάρια…

About Freegr network

Από το Blogger.