ειδήσεις

Νέοι 3D NAND SSDs Για Client & Enterprise από την Intel

Νέοι 3D NAND SSDs Για Client & Enterprise από την Intel Ανανέωση στη σειρά SSD της Intel έρχεται με μνήμες τύπου 3D NAND flash ενώ η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει για την ώρα την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Η νέα σειρά SSD που ανακοίνωσε προ λίγων ωρών η Intel περιλαμβάνει μοντέλα με μείξη 3D MLC και 3D TLC με SATA και PCIe interface ενώ προορίζονται για καταναλωτικές και επαγγελματικές αγορές μέχρι embedded και data center συστήματα. Τα drives θα κατασκευάζονται στη λιθογραφία των 20nm ενώ ορισμένοι δανείζονται τα 16nm άλλου κατασκευαστή μιας και η Intel έχει μεταπηδήσει στα 14nm FinFET.
Στη καταναλωτική αγορά που ενδιαφέρει τους περισσότερους αναγνώστες συναντάμε τους SSD 600p series ενώ στη business αγορά η σειρά θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον... μηδενικό καθώς και την ένδειξη Pro (SSD Pro 6000p). Αμφότερες αποτελούν mainstream σχεδίασης SSD και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την εταιρία θα έχουν ταχύτητες ανάγνωσης έως 1800 MB/s και εγγραφής έως 560 MB/s με τα 4kB Random Reads/Writes να κυμαίνονται στα 155k/128k IOPS αντίστοιχα. Σημαντική βελτίωση από τους 750 Series είναι η κατανάλωση, και πλέον οι νέοι SSD καταναλώνουν 10mW σε κατάσταση idle σε σχέση με τα 4 ολόκληρα Watt των πρώτων. Η ισχύς τους σε πλήρη λειτουργία δεν έχει αναφερθεί. Αφήνοντας πίσω τα PCIe drives έχουμε τους Embedded/IoT SATA SSDs E 5420s, E 5410s και E 5400s.
Οι συγκεκριμένοι δεν αποτελούν κάτι εντυπωσιακό από πλευράς ταχυτήτων, ξεπερνώντας μετά βίας τα 320 MB/s σε ανάγνωση όμως όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος τους, προορίζονται για την Embedded και την IoT αγορά όπου η ανάγκη για γρήγορη αποθήκευση είναι για την ώρα περιττή. Για το τέλος, αφήσαμε τη σειρά των Enterprise SATA SSDs DC S3520 και DC S3510 οι οποίοι θα έρχονται σε form factors 2.5" SATA και M.2 SATA με ταχύτητες που φτάνουν τα 500 MB/s σε ανάγνωση και τα 460 MB/s σε εγγραφή. Η enterprise αγορά θα περιλαμβάνει και τα κορυφαία PCIe drives με τον DC P3500 να στέκεται στη κορυφή του Lineup, ενώ βασίζεται στη λιθογραφία των 20nm MLC που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Micron. Το συγκεκριμένο drive θα γίνει διαθέσιμο σε U.2 και PCIe 3 x4 HHHL μορφή με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής που φτάνουν τα 2700/1800 MB/s αντίστοιχα. Τέλος, όλα τα drives καλύπτονται με 5ετή εγγύηση της Intel.

About Freegr network

Από το Blogger.