ειδήσεις

ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ANDROID 7.0

Το Android 7.0 Nougat, μόλις έφθασε το τελικό στάδιο ανάπτυξης. Επομένως, το άμεσο ερώτημα που θέτει ένα μεγάλο μέρος χρηστών, είναι πότε αυτή η έκδοση θα καταφθάσει στις συσκευές μας. Όπως είναι φυσικό, η σειρά συσκευών Nexus, θα είναι η πρώτη η οποία θα αναβαθμιστεί σε αυτήν την έκδοση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για τους υπόλοιπους κατασκευαστές της αγοράς. 
Δεν θα αποτελεί έκπληξη η αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat να γίνει σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει ακόμη και μερικούς μήνες. Παράλληλα, δεν έχουν δημοσιευθεί τα επίσημα χρονοδιαγράμματα των κατασκευαστών, με αποτέλεσμα οι γνώσεις μας να είναι πολύ περιορισμένες και να βασιζόμαστε μόνο σε εικασίες.
Παρατηρώντας τη στρατηγική διάθεσης των ενημερώσεων από παλαιότερες εκδόσεις του Android και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες, το phonearena καταλήγει σε ορισμένες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις: Αρχικά, ότι η Motorola είναι η πιο γρήγορη στη διάθεση των ενημερώσεων στη flagship σειρά συσκευών. Η Sony, παρουσιάζει αρκετές καθυστερήσεις και θεωρείται ως η λιγότερο αξιόπιστη εταιρεία στην αναβάθμιση των συσκευών. Οι Samsung, LG και HTC κατάφεραν να διαχειριστούν μια σημαντική αναβάθμιση μέσα σε διάστημα δυο μηνών, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις για το Android 7.0. 
Επιπροσθέτως, η Samsung ήταν η εταιρεία που αναβάθμισε το flagship της τα προηγούμενα χρόνια με αρκετή καθυστέρηση (Kitkat), έχει όμως βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Τι θα συμβεί λοιπόν με την Nougat;

Με δεδομένη την υπόσχεση της Google να κάνει επισήμως διαθέσιμη την Nougat μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, ίσως σημαίνει ότι φέτος θα δούμε κυκλοφορίες σημαντικά νωρίτερα. Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το phonearena αναφορικά με τις πιθανές ημερομηνίες λήψεις των αναβαθμίσεων για τις flagship σειρές των εταιρειών έχουν ως ακολούθως: 

  • Motorola: Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου
  • HTC: Δεκέμβριος 2016
  • Samsung: Ιανουάριος 2017
  • LG: Φεβρουάριος 2017
  • Sony: Απρίλιος 2017

About Freegr network

Από το Blogger.