ειδήσεις

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο γερμανικό οικονομικό περιοδικό, ο Πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Diess, έκανε γνωστό ότι τον Οκτώβριο, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που προσπαθεί ακόμα να “επιδιορθώσει” την φήμη της μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, θα παρουσιάσει ένα επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα.
Με το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού, η Volkswagen έχει θέσει στόχο τα σχεδόν 500 χιλιόμετρα αυτονομίας (483 χιλιόμετρα για ακρίβεια) με μόλις 15 λεπτά της ώρας φόρτιση! Το αυτοκίνητο θα έχει τις εξωτερικές διαστάσεις ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου σαν το Golf, αλλά θα επιδεικνύει εσωτερικούς χώρους σαν αυτούς που προσφέρει το Passat. Το νέο αυτό αυτοκίνητο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, το οποίο επίσης είχε ανακοινώσει ο Herbert Diess, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανικός κολοσσός θέλει έως στο 2025 να έχει διαθέσει στην αγορά 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
Τα νέα για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW που θα προσφέρει σχεδόν 500 χιλιόμετρα αυτονομίας με φόρτιση 15 λεπτών επιβεβαίωσε και ο CEO της VW, Matthias Müller στο Autocar, ο οποίος μάλιστα είπε ότι ευελπιστεί η τιμή του να είναι μικρότερη από αυτή ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Λογικά, το νέο ηλεκτρικό όχημα της VW θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB (Modular Electric Platform), που αποτέλεσε και την βάση του BUDD-e. Αναμφισβήτητα, το σχέδιο της VW είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και αναμένεται να προκαλέσει, ως ένα βαθμό, πονοκέφαλο στα στελέχη της Tesla, που είναι ο σημερινός ηγέτης στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα, με 20 λεπτά φόρτισης χρησιμοποιώντας κάποιον supercharger, η μπαταρία ενός αυτοκινήτου της Tesla γεμίζει περίπου στο 50%, και επαρκεί για 185 με 202 χιλιόμετρα αυτονομίας. insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.