Το Facebook μας αδειάζει: Οι διαφημιστές είναι σημαντικοί από τους χρήστες

Του Μάθιου Ίνγκραμ
Αν υπάρχει μια μάχη που έχει σκορπίσει φόβο και αβεβαιότητα στον κλάδο των media σήμερα είναι αυτή που αφορά το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων. Οι περισσότεροι εκδότες αντιλαμβάνονται το ad blocking ως μια απειλή στην ίδια τους την ύπαρξη, και θεωρούν ότι οι χρήστες που το κάνουν είναι προδότες και κλέφτες. Πλέον, οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν έναν πανίσχυρο σύμμαχο στο πλευρό τους: το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.
Η ουσία της ανακοίνωσης της Facebook είναι ότι ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης παρέκαμψε τον τρόπο λειτουργίας των ad blocker, αφαιρώντας όλες τις ενδείξεις που λένε σε ένα λογισμικό μπλοκαρίσματος διαφημίσεων τι είναι διαφήμιση και τι δεν είναι. Διαβάστε ακόμη: H μυθική ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι χρήστες πλέον δεν θα είναι σε θέση να μπλοκάρουν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα του Facebook. Δεν προκαλεί έκπληξη που οι διαφημιστές και οι εκδότες τρελάθηκαν απ’ τη χαρά τους που το Facebook πήρε ενεργά το μέρος τους. Το Interactive Advertising Bureau (Γραφείο Διαδραστικής Διαφήμισης) είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο «πρέπει να επαινεθεί για τον ηγετικό του ρόλο στη διατήρηση μιας ζωηρής ανταλλαγής αξίας με τους χρήστες του». Εδώ και μήνες, οι εκδότες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να καταπολεμήσουν την άνοδο του ad blocking. Κάποιοι, μάλιστα, απαγορεύουν την πρόσβαση στις σελίδες τους σε χρήστες που χρησιμοποιούν τέτοιο λογισμικό.
Ο διευθυντής των New York Times, Μαρκ Τόμσον, είπε πρόσφατα ότι σκοπεύει να εντείνει τη μάχη επειδή «όποιος αρνείται να συνεισφέρει στην παραγωγή δημοσιογραφίας υψηλής ποιότητας δεν έχει και δικαίωμα να την καταναλώνει». Διαβάστε ακόμη: To μυστικό πίσω από την τεράστια επιτυχία της Apple Η Facebook, εντωμεταξύ, προσπαθεί να ισχυριστεί ότι δεν παρεμποδίζει το λογισμικό που μπλοκάρει διαφημίσεις μόνο και μόνο επειδή οι διαφημίσεις αποφέρουν στο δίκτυο δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Ο Άντριου Μπόσγουορθ, αντιπρόεδρος της εταιρείας υπεύθυνος διαφήμισης και επιχειρηματικής χρήσης της πλατφόρμας, είπε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ότι «η απόφαση δεν βασίζεται σε οικονομικούς λόγους. Το κάνουμε επειδή είναι θέμα αρχής».

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.