ειδήσεις

MegaMIMO: Τεχνολογία του MIT τριπλασιάζει την ταχύτητα του WiFi

Οι ερευνητές στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του του MIT (Computer Science and Artificial Intelligence Lab ή CSAIL) ανέπτυξαν νέους αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος που επιτρέπουν σε πολλαπλά router, και άλλα ασύρματα access points, να μεταδίδουν ταυτόχρονα δεδομένα σε πολλαπλούς παραλήπτες, χρησιμοποιώντας την ίδια συχνότητα και χωρίς παρεμβολές.
Οι ερευνητές περιγράφουν τη μέθοδο, που ονομάζουν MegaMIMO 2.0, σε ένα νέο έγγραφο που περιέχει λεπτομέρειες για το πως λειτουργούν τα real-time συστήματα multiple-input multiple-output (MIMO), που ισχυρίζονται ότι μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα μέχρι και τρεις φορές γρηγορότερα από τα υπάρχοντα routers και να διπλασιάσουν το φάσμα τους. Τέτοια συστήματα θα μπορούσαν να να βελτιώσουν την ασύρματη ταχύτητα, και οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε περιοχές με βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως χώρους συναυλιών και συνεδριακά κέντρα.
Η έρευνα μπορεί επίσης να αλλάξει το πώς οι επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια προσφέρουν συνδεσιμότητα σε χιλιάδες χρήστες, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο φάσμα πιο αποτελεσματικά. Η τεχνική βασίζεται στο MIMO, μια ασύρματη τεχνολογία που αναπηδά τα σήματα από τοίχους, οροφές και αντικείμενα για να χτυπήσει μια κεραία λήψης πολλές φορές, από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όπως αναφέρει η Intel για την τεχνολογία MIMO, προσθέτοντας περισσότερες κεραίες ισοδυναμεί συνήθως σε υψηλότερες ταχύτητες. Για παράδειγμα, ένα router με τρεις κεραίες μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες μέχρι και 600Mbps, ενώ μια συσκευή με δύο κεραίες φτάνει τα 300Mbps. Ωστόσο, οι προγραμματιστές του MegaMIMO 2,0 υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες κεραίες δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα σχετικά με το ραδιοφάσμα.

About Freegr network

Από το Blogger.