ειδήσεις

Nέο «Skype» σχεδιάζει η Google

Από σήμερα ξεκινά η διάθεση του Google Duo για συσκευές Android και iOS, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα και η διάθεση του Google Allo. H Google έφερε το e-mail στη ζωή μας συστήνοντάς μας το 2004 το Gmail κι από τότε μέχρι και σήμερα κατάφερε να το μετατρέψει στη νούμερο ένα μορφή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Βέβαια, καθώς αυξάνονται οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ανά τον κόσμο, το παραδοσιακό e-mail χάνει συνεχώς έδαφος σε σχέση με τα νέα εργαλεία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και τις αντίστοιχες νέες εφαρμογές που έχουν μεγάλη απήχηση στους όλο και νεότερους χρήστες. Για το λόγο αυτό φαίνεται πως ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης προσπαθεί και πάλι να πάρει την πρωτιά δημιουργώντας μια νέα εφαρμογή βίντεο κλήσης που ακούει στο όνομα Duo.
Η εφαρμογή λειτουργεί σε όλες τις κινητές συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google αλλά και στις iOS συσκευές της Apple. Μάλιστα έχει την δυνατότητα να εναλλάσεται μεταξύ Wi-Fi και 4G σύνδεσης αυτόματα, χρησιμοποιώντας και τους δύο τύπους για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ειδοποιός διαφορά της δε, ότι λειτουργει με τον αριθμό τηλεφώνου των χρηστών της. Συγκεκριμένα η εφαρμογή εντοπίζει το τηλέφωνο του χρήστη που βρίσκει διαθέσιμο επαφές που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία και οι δύο συνομιλητές (αρχικά θα υποστηρίζει μόνο συνομιλίες 1 προς 1) μπορούν να έχουν video επικοινωνία τύπου Facetime σε ποιότητα HD 720p, ακόμη και μεταξύ των δύο πλατφορμών Android – iOS. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η λειτουργία Knock Knock που επιτρέπει στον παραλήπτη να δει στο video ποιος τον καλεί προτού απαντήσει στην κλήση, ενώ και εδώ οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end. Το γεγονός πως η χρήση της Duo βασίζεται στον τηλεφωνικό αριθμό των χρηστών κι όχι σε κάποιο λογαριασμό Google ή Gmail, αναμένεται να καταστήσει ευκολότερη την επικοινωνία με τους φίλους την οικογένεια και όσους έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο smartphone τους.
Να υπενθυμίσουμε πως η ήδη υπάρχουσα εφαρμογή που προσφέρει υπηρεσία βιντεο-κλήσης, Hangouts, απαιτεί από τον χρήστη να έχει έναν λογαριασμό Google, γεγονός που περιορίζει την χρήση της, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Στην απόφαση αυτή της Google να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί αριθμούς τηλεφώνου σίγουρα συνέβαλαν και οι βασικοί ανταγωνιστές της εταιρείας - WhatsApp, Messenger της Facebook Inc., Skype της Microsoft Corp. και FaceTime της Apple- οι οποίοι κατάφεραν με τον τρόπο αυτό να επεκταθούν γρηγορότερα.

About Freegr network

Από το Blogger.