ειδήσεις

X99A Μητρική για Workstations από την MSI

Η νέα X99 μητρική της MSI ξεκινά σύντομα το ταξίδι της στην αγορά έχοντας λάβει και μια πιστοποίηση για Quadro SLI ολοκληρώνοντας έτσι τον σκοπό της. Η X99A Workstation αποτελεί τη τελευταία προσθήκη της MSI στο X99 Chipset και η συγκεκριμένη έρχεται υποστηρίζοντας επίσημα τους Intel Xeon E5 v3/v4 επεξεργαστές του socket LGA 2011-3 (εκτός των Core i7) οι οποίοι αν και σχεδιασμένοι για το C612, βρίσκουν εφαρμογή στο πανομοιότυπο X99 με τη χρήση ειδικού BIOS από πλευράς vendor διατηρώντας παράλληλα τεχνολογίες όπως vPro, RSTe και SVT. Η μητρική έρχεται με form factor E-ATX και είναι συμβατή με μνήμες τύπου ECC DDR4 και τα DIMM slots είναι επιμεταλλωμένα για μεγαλύτερη αντοχή στις κακουχίες.
Την ίδια "μοίρα" έχουν και οι τρεις PCI-e x16 υποδοχές της μητρικής οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν και workstation κλάσης κάρτες γραφικών (call me FirePro και Quadro για AMD και NVIDIA αντίστοιχα). 
Από πλευράς θυρών, συναντάμε 10 SATA 6 Gb/s, μια SATAe, μια M.2-22110 και μια U.2 που τρέχει από μια PCIe 3.0 x4, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα έως 12 συσκευές αποθήκευσης. Μοντέρνα συνδεσιμότητα καλύπτεται από μια USB 3.1 Type-A (10Gbps) καθώς και μια Type-C στο πίσω μέρος. Το κύκλωμα ήχου είναι το Realtek ALC1150 και προσφέρει 7.1 κανάλια καθώς και S/PDIF έξοδο. Τη δικτύωση ολοκληρώνουν οι δύο ελεγκτές Intel I218LM και Intel I210AT Gigabit ethernet. Τέλος, η διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης θα ξεκινήσει αρκετά σύντομα.

About Freegr network

Από το Blogger.