ειδήσεις

Η UFS τεχνολογία είναι το “Excalibur” του μέλλοντος

Την UFS τεχνολογία μνημών τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά πέρυσι με την έλευση των Galaxy S6/S6 Edge. Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα η εν λόγω τεχνολογία έχει καθιερωθεί και από άλλους κατασκευαστές πέραν της Samsung. Έτσι, η Samsung βλέποντας τη βιομηχανία να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, θέλει να γίνει ο ηγέτης στον τομέα αυτό.
Στο Mobile & IoT Forum 2016 που έγινε πρόσφατα στη Σεούλ και στην οποία μίλησαν για το μέλλον της UFS τεχνολογίας, ο επικεφαλής ερευνητής του τμήματος μνημών της Samsung, κ. Cho Hee-Chang, δήλωσε: Όπως ο Βασιλιάς Αρθούρος υπέταξε ολόκληρο το έθνος με το μαγικό σπαθί Excalibur, το Excalibur ενός μελλοντικού mobile κόσμου, δε θα είναι άλλο από τη UFS.
Ακόμη, ο κ. Cho Hee-Chang προέβλεψε ότι η χρήση UFS μνημών θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και αυτό διότι κινητές συσκευές, όπως smartphones και κάμερες υπερυψηλής ανάλυσης έχουν αυξημένες απαιτήσεις, τόσο σε υψηλή χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, όσο και σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τέλος, ένας άλλος ερευνητής του τμήματος επιχειρήσεων της Samsung, ο κ. Kim Do-Kyun, προβλέπει ότι η κάρτα μνήμης UFS v1.0 που είναι σε θέση να μεταβιβάσει δεδομένα με ταχύτητες 600MB/s, θα αναβαθμιστεί σε v2.0 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Κατά την ίδια περίοδο όμως και η εσωτερική μνήμη UFS v2.0 και v2.1, η οποία μπορεί να μεταβιβάσει δεδομένα με ταχύτητες 1.2GB/s, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε v3.0 προσφέροντας ταχύτητες της τάξεως των 2.4GB/s

About Freegr network

Από το Blogger.