freegr

Βιονικοί αγώνες Cybathlon: Άνθρωπος και τεχνολογία γίνονται ένα!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ανεξαρτήτως με το αν κάποιος ασχολείται ή όχι με τον αθλητισμό, είναι αδύνατο να παραμείνει αδιάφορος από την τεράστια αυτή γιορτή. Στο κάτω κάτω το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν συνοψίζεται μόνο στα μεγάλα αθλητικά ονόματα που λαμβάνουν μέρος αλλά στο τι μπορούμε να κατορθώσουμε ως άνθρωποι: πόσο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε ή να κολυμπήσουμε, πόσο ακριβείς μπορούμε να γίνουμε ή πόσο γενναίοι, αλλά και την ανοχή μας στην εξάντληση και στον πόνο. Με αυτή την έννοια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια επίδειξη τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας δύναμης. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο αθλητικό γεγονός το οποίο αποσκοπεί στο να αναδείξει ακριβώς το ίδιο πνεύμα όμως μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Μια προσέγγιση η οποία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στον κόσμο του αθλητισμού αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Ο λόγος για το Cybathlon. CYBATHLON RACING
Τι είναι το Cybathlon
To Cybathlon θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στη Ζυρίχη στις 8 Οκτωβρίου 2016. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αρμονική συνέργεια ανθρώπου και τεχνολογίας. Πρόκειται για αγώνες ταχύτητας, αλλά και δεξιοτήτων, μεταξύ αθλητών με κινητικές δυσκολίες, οι οποίοι επιστρατεύοντας τη βοήθεια βιονικών τεχνητών μελών, ρομποτικών εξωσκελετών, τεχνολογιών Διασύνδεσης Εγκεφάλου με Υπολογιστικά Συστήματα (BCI – Brain-computer Interfaces) αλλά και αναπηρικά αμαξίδια υψηλής τεχνολογίας, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε μια εντυπωσιακή αθλητική διοργάνωση χωρίς προηγούμενο.
CYBATHLON SKILLS
Το πρωτότυπο αυτό αθλητικό γεγονός θα δώσει μια νέα διάσταση στον αναπτυσσόμενο τομέα των υποβοηθητικών τεχνολογιών (assisting technologies) προσελκύοντας ταυτόχρονα σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον αναλυτή επενδύσεων Eoin “Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπου και μηχανής είναι κάτι που έχουμε λάβει ως δεδομένο από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το πώς δημιουργείται η φωτιά. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής μπορεί να νικήσει έναν μεγάλο μάστερ στο σκάκι. Αλλά ένας άνθρωπος και μια μηχανή μαζί στην ίδια ομάδα μπορούν να κερδίσουν έναν υπολογιστή που λειτουργεί μόνος του. Η ίδια αρχή ισχύει σε όλους τους τομείς. Είναι γνωστό αόριστα ως υποστηρικτική τεχνολογία – η χρήση ρομποτικής και η ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητά μας με σκοπό να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε ενέργειες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε ή που θα ήταν πολύ επικίνδυνες για να το κάνουμε. Αποτελεί ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να είμαστε πιο παραγωγικοί.”
CYBATHLON racing..
Η κεντρική ιδέα είναι ότι η ρομποτική δεν είναι απλά ο κλάδος της τεχνολογίας ο οποίος θα θέσει τελικά εκατομμύρια ανθρώπους εκτός αγοράς εργασίας αυτοματοποιώντας την. Η ρομποτική είναι κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή μας σε ένα τεράστιο βαθμό και μέσα από πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σκεφτείτε για παράδειγμα πως άνθρωποι με παραπληγία θα είναι σε θέση να περπατήσουν ξανά και αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές εφαρμογές του κλάδου των υποβοηθητικών τεχνολογιών.

About Freegr network

Από το Blogger.