Στον πάτο η Ελλάδα για την κινητή ευρυζωνικότητα!

ΜΙΑ μεγάλη αρνητική πρωτιά για την χώρα μας που βρίσκεται στο ναδίρ καταγράφοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ 35 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη διείσδυση του mobile broadband. Η Ελλάδα προς το παρόν έχει πλέον ξεπεράσει μόνο την Ουγγαρία και την Κολομβία σχετικά με την πρόσβαση σε δίκτυα κινητής ευρυζωνικότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, η διείσδυση του mobile broadband στα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, αυξήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 στο 90,3%. Ήτοι αντιστοιχούν περισσότερες από εννέα υψηλής ταχύτητας ασύρματες συνδέσεις στο Διαδίκτυο για κάθε δέκα κατοίκους (στοιχεία Δεκεμβρίου 2015). Η εικόνα όσον αφορά την κινητή ευρυζωνικότητα στα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ έχει βελτιωθεί σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα (Δεκέμβριος 2014), όταν το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 81,6% τον Δεκέμβριο του 2014.

Η προσθήκη 117 εκατ. συνδρομών σε υπηρεσίες mobile broadband συνολικά στα κράτη του ΟΟΣΑ μέσα σε έναν χρόνο μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση της τάξης του 11,3%. Σε απόλυτα μεγέθη, ο συνολικός αριθμός των συνδρομών αυξήθηκε σε 1,153 δις σε έναν πληθυσμό 1,27 δις κατοίκων.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τις 35 χώρες - μέλη του (συν την Κολομβία) αποτυπώνουν στην Ιαπωνία την πρώτη θέση της κατάταξης στη διείσδυση του mobile broadband, με τη χώρα να ξεπερνά τη Φινλανδία, η οποία κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο έναν χρόνο νωρίτερα.
Η επίδοση της Ιαπωνίας όσον αφορά τη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας αναλογεί σε ποσοστιαία στο 138,8% έναντι 135,4% που είναι το ποσοστό της Φινλανδίας. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, ότι οι ΗΠΑ βελτίωσαν μέσα σε ένα χρόνο τον ρυθμό διείσδυσης του mobile broadband και αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης από την όγδοη που κατείχαν τον Δεκέμβριο του 2014. Η βελτιωμένη εικόνα της αμερικανικής αγοράς αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για data και ειδικά για υπηρεσίες video, καθώς και τη διάθεση συνεχώς ανταγωνιστικότερων προσφορών στους συνδρομητές.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.