athens

ΘΕΜΑ: Κάνε την τεχνολογία υπηρέτη σου

του Νίκου Σακελλαρίου
Η σχέση των ασφαλιστικών με την τεχνολογία ήταν πάντα σχέση «αγάπης-μίσους». Από τον 18ο αιώνα όταν ιδρύθηκαν οι Lloyds μέχρι σήμερα , οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστές χρησιμοποιούσαν όλα τα τεχνολογικά μέσα που είχαν είτε για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις είτε για να προλαμβάνουν είτε για να επιλύουν προβλήματα. 
 Για τους εργαζόμενους στην ασφαλιστική αγορά ήταν και σχέση μίσους αφού οι τεχνολογικές εφαρμογές έκλειναν θέσεις εργασίας γραφείου. Σήμερα που μία τεχνολογική εφαρμογή ξεκινά, επεκτείνεται, εφαρμόζεται και απαξιώνεται σε διάστημα λιγότερο των 5 ετών, η ασφαλιστική αγορά πρέπει και μπορεί να γίνει φιλική με την τεχνολογία αν όχι με την πρωτοποριακή τεχνολογία αλλά τουλάχιστον μ’ αυτήν π ου θα της επιτρέπει να ακολουθεί τους μέσους ρυθμούς της κοινωνίας. Πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδύνατο να μπορεί κάποιος από το σπίτι του να πληρώσει και να τυπώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 Σήμερα οι διαμεσολαβούντες μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο αλλά και να βελτιστοποιήσουν μέσω τεχνολογίας της υπηρεσίες τους. Η αμφίδρομη σχέση πελάτης-διαμεσολαβητής- εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει άμεσα προς όφελος και των τριών. Η χρονική αμεσότητα σε ότι αφορά την ενημέρωση, το κλείσιμο της συμφωνίας, την πληρωμή του ασφαλίστρου αποτελεί ποιοτική εξυπηρέτηση. Το επόμενο στάδιο για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι οι τηλεματικές υπηρεσίες και οι αυτοματισμοί σε ότι αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου αλλά και τον κλάδο υγείας.
 Οι εκπρόσωποι των Διαμεσολαβούντων (Λελεδάκης-Γαβαλάκης) έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν φοβούνται την τεχνολογία αλλά είναι πρωτοπόροι όπως φάνηκε στις δύο τελευταίες (2015, 2016) εκδηλώσεις του ΠΣΑΣ. Βλέπουν ότι η τεχνολογία μπορεί να γίνει από αντίπαλος, φίλος με τον μέσο επαγγελματία και να τον ανεβάσει επίπεδο. Αν γίνει και υπηρέτης του ακόμη καλύτερα. Οι παλαιότεροι που δεν μπορούν να γίνουν εύκολα μύστες των τεχνολογικών ευκαιριών και πρωτοποριών μπορούν να προσλάβουν είτε συμβούλους με ελάχιστο κόστος είτε (εάν οι επιχειρήσεις τους έχουν μέγεθος) να προσλάβουν νέα άτομα γνώστες που θα τους βάλουν σε νέα εποχή. Έτσι η τεχνολογία δημιουργεί έμμεσα και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο

About Freegr network

Από το Blogger.