ADSL

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ...

Καμία έκπληξη δεν προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας του Ο.Ο.Σ.Α, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με τη θέση της χώρας μας στη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών. 
Έτσι η Ελλάδα μαζί με το Βέλγιο μοιράζονται την τελευταία θέση ανάμεσα στις 32 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, με τα δίκτυα οπτικών ινών να αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% του συνόλου, απέχοντας μακράν του μέσου όρου των 32 χωρών που βρίσκεται στο 17,9%. Αντίστοιχα καμία έκπληξη δεν προκαλεί η χώρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας που δεν είναι άλλη από την Ιαπωνία, με 7 στις 10 συνδέσεις (72,6%) που πραγματοποιούνται στη χώρα να υποστηρίζονται από δίκτυα οπτικών ινών. Ακολουθεί η Νότιος Κορέα με εξίσου μεγάλο ποσοστό, 69,4% και η Σουηδία στην τρίτη θέση με 46%. Στον αντίποδα, με εξίσου χαμηλά ποσοστά με την Ελλάδα είναι η Ιρλανδία με 0,3%, η Γερμανία με 1,3% και η Αυστρία με 1,5%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, βρίσκονται περίπου στη μέση της λίστας με χαμηλή επίδοση και συγκεκριμένα 9,4%.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΟΣΑ μετρά ως συνδρομητές σε υπηρεσίες ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω οπτικής ίνας τους συνδρομητές σε FTTH (Fiber to the Home), FTTB (Fiber to the Building), FTTP (Fibre to the Premises) και ενώ δεν προσμετρώνται οι συνδρομητές σε υπηρεσίες FTTC (Fiber to the Cabinet). Στην αναφορά του ΟΟΣΑ γίνεται λόγος για επιτάχυνση των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου η κάθε χώρα να μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικό γρήγορο και αξιόπιστο Διαδίκτυο προσθέτοντας ότι “Οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν γρήγορα για να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να κάνουν μεγαλύτερη χρήση του Διαδικτύου, άροντας τα ρυθμιστικά ή άλλα εμπόδια για μια πραγματικά ισχυρή ψηφιακή οικονομία”.
SEPEGR

About Freegr network

Από το Blogger.