κινητά

ΠΩΣ το παλιό Android smartphone σου θα τρέχει σφαίρα

Τα παλιά Android smartphones είναι σχεδόν παντού. Ακόμη και στις τσέπες ιδιοκτητών επιχειρήσεων που δεν έχουν αναβαθμίσει τη συσκευή τους. Παρά το συνεχές marketing για το αντίθετο, οι smartphone συσκευές μπορούν να παραμείνουν ικανοποιητικές ως προς την απόδοση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μπορεί βέβαια, να αρχίζουν να είναι αργές. Ωστόσο μην χάνετε την ελπίδα σας. Με ορισμένες μικρές ενέργειες, μπορείς να κάνεις το smartphone σου να αναπνεύσει ξανά και να αποτελεί τον σύντροφό σου για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κάνε εκκαθάριση του αποθηκευτικού χώρου
Πολλά τηλέφωνα είναι η αλήθεια έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο και η εκκαθάρισή του μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Ωστόσο θα πρέπει να βάλεις μια τάξη πρώτα. Αρχικά, άνοιξε το Google Photos και αν το τηλέφωνό σου είναι αρκετά παλιό και δεν την διαθέτει ήδη, κατεβάστε την εφαρμογή από το Play Store. Πίεσε στο εικονίδιο του μενού στην πάνω αριστερή γωνία και επέλεξε Settings και στη συνέχεια Back up & Sync και ενεργοποίησε το toggle που εμφανίζεται. Αν είναι ήδη ενεργοποιημένο τέλεια. Ακολούθησε τα βήματα για να ρυθμίσεις τον συγχρονισμό και έπειτα περίμενε μέχρι το Google Photos να συγχρονίσει ολόκληρη την συλλογή εικόνων, φωτογραφιών και βίντεο που έχεις στο cloud.
Στη συνέχεια, κατέβασε το Files Go app και άνοιξέ το. Μόλις δώσεις τις απαραίτητες άδειες για να έχει πρόσβαση η εφαρμογή στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, θα σου εμφανίσει μια σειρά από προτάσεις για την απελευθέρωση χώρου στη συσκευή. Ιδιαίτερα δώστε σημασία στις κάρτες που σε προτρέπουν να αφαιρέσεις junk αρχεία, dublicate αρχεία, αρχεία που έχεις κατεβάσεις και ό,τι άλλο σου προτείνει.
Απαλλάξου από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς
Το δεύτερο βήμα στη προσπάθειά μας να αναστήσουμε ένα παλιό smartphone είναι να απαλλαχθείς από εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι πλέον. Τέτοιες εφαρμογές καταναλώνουν τον τοπικό αποθηκευτικό χώρο και επιπλέον κάνουν το smartphone σου να καθυστερεί, καθώς τρέχουν στο παρασκήνιο και χρησιμοποιούν πόρους συστήματος. Το Files Go app στο οποίο αναφερθήκαμε είναι μια πολύ καλή αρχή με την οποία μπορεί να διαπιστώσεις τι πρέπει να αφαιρέσεις. Στην κύρια οθόνη, θα δεις κάρτες οι οποίες ονομάζονται Unused apps και οι οποίες αναφέρονται σε κάθε πρόγραμμα που δεν έχεις ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες. Αν κάποια εφαρμογή ήρθε προεγκατεστημένη στη συσκευή και δεν μπορεί να απεγκατασταθεί, βρες το πλήκτρο για να την απενεργοποιήσεις. Φυσικά, πρόσεξε μην κάνεις κάτι τέτοιο σε εφαρμογές συστήματος που είναι απαραίτητες.
Επέλεξε light εκδόσεις των εφαρμογών
Εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς συχνά, είναι μόνο μια αιτία που οδηγεί στη μείωση των επιδόσεων ενός smartphone. Εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά μπορεί να είναι και αυτές η αιτία που καθυστερεί ένα Android smartphone. Για παράδειγμα, το Facebook, που τελευταία το απεγκαθιστούν πολλοί. Σου προτείνουμε να πραγματοποιήσεις εναλλαγή σε Light εκδόσεις των εφαρμογών αυτών. Και αν είσαι πιο ψαγμένος – προχωρημένος χρήστης, μπορείς να δεις αυτόν τον οδηγό για ένα Facebook με λιγότερες διαφημίσεις και λιγότερη επίδραση στο smartphone σου.
Επίσης, πολλές εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ρυθμιστεί εκ προεπιλογής για να διεξάγουν συχνούς ελέγχους στο background. Στις περισσότερες φορές, τέτοιου είδους δραστηριότητα απλά δεν χρειάζεται, καθώς χρειάζεσαι την πληροφορία της υπηρεσίας να ανανεωθεί, μόνο όταν κοιτάς σε αυτή. Μην ξεχάσεις επίσης να ενημερώσεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς στις τελευταίες εκδόσεις τους. Και αυτό γιατί, παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών μπορεί να έχουν σημαντικά bugs και είναι λιγότερο optimized σε σχέση με τις νεότερες. Ρύθμισε το Play Store να προβαίνει στην αυτόματη ενημέρωσή τους.
Home Screen
Η home screen αποτελεί την καρδιά της smartphone εμπειρίας και σε παλιά smartphones μπορεί να την χαλά, ιδίως ως προς την ταχύτητα. Ένας launcher μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της ραγδαίας αύξησης της χρήσης τους.
Animations
Τα animations στο λογισμικό, σίγουρα είναι υπέροχα. Μπορούν να κάνουν το λειτουργικό να φαίνεται πιο ολοκληρωμένο και όμορφο. Μπορεί όμως να επηρεάσουν και τις επιδόσεις. Το Android έχει έναν κρυφό τρόπο να κάνεις τα animations λιγότερο ενοχλητικά. Ανοίξτε τα system settings, πιέστε πάνω στο System και μετά About Phone. Κάντε scroll down μέχρι να βρείτε το Build Number και πιέστε επτά φορές. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Back button και θα δείτε ένα νέο section Developer Options. Βρείτε εκει που λέει Drawing. Θα δείτε τρεις επιλογές  “Window animation scale,” “Transition animation scale,” και “Animator duration scale.” Πατήστε στην κάθε μια και αλλάξτε την τιμή σε Animation scale .5x”
Αν όμως συνεχίζει το lag καλύτερα είναι να πάτε πάλι στο ίδιο μενού και να επιλέξετε το “Animation off.” Πάντως για τους περισσότερους από εσάς το  “.5x” setting φαντάζει η καλύτερη μέση επιλογή. Και αν μετά από όλα αυτά, συνεχίζεις να νιώθεις ότι η συσκευή σου είναι αργή, τότε δοκίμασε το factory reset.

About Freegr network

Από το Blogger.