ειδήσεις

ASUS ZenBook Pro UX580 με ScreenPad

Εκτός από το κορυφαίο hardware που η ASUS κατάφερε να στριμώξει στο λεπτότατο (για τα… κυβικά του) ZenBookPro UX580, κατάφερε επίσης να τοποθετήσει και μια δεύτερη οθόνη. Το ZenBookPro UX580, είναι το πρώτο laptop της εταιρείας που διαθέτει το ScreenPad, έναν συνδυασμό touchpad και οθόνη αφή και μάλιστα τεχνολογίας IPS, ανάλυσηςFull HD και διαγωνίου 5,5 ιντσών.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της ASUS να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές μας, μιας και το touchpad μας συντροφεύει ίδιο κι απαράλλακτο στους φορητούς μας υπολογιστές εδώ και δεκαετίες, με μόνη προσθήκη τα διάφορα gestrures που έχουν προστεθεί τον τελευταίο καιρό. Όπως είδαμε στην πρόσφατη Computex, η ASUS όχι μόνο θα καταργήσει το touchpad, αλλά και το πληκτρολόγιο.Το Projec tPrecog που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι είναι ένα laptop το οποίο στη θέση του πληκτρολογίου έχει μια δεύτερη κανονική οθόνη και όχι απλά μια επιφάνεια αφής που έχουμε δει σε άλλες υλοποιήσεις.

Για την ώρα,στα χέρια μας έχουμε το ZenBookPro UX580 που μας δείχνει μια γεύση από το μέλλον των laptops. Το ScreenPad λοιπόν, είναι μια οθόνη αφής η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονικό touchpad. Μάλιστα, όποιος επιθυμεί μπορεί να την απενεργοποιήσει εντελώς, ή να επεκτείνει το desktop του υπολογιστή και να την χρησιμοποιεί σαν δεύτερη οθόνη, τοποθετώντας, για παράδειγμα, το Twitter, ή το Facebook του, ή όποιο άλλο παράθυρο θέλει. Η πραγματική χρησιμότητα όμως του ScreenPad βρίσκεται στις αυτόνομες εφαρμογές που τρέχει και στα shortcuts που εμφανίζει. Οι εφαρμογές αυτές είναι: media player, αριθμομηχανή, αριθμητικό πληκτρολόγιο, Spotify, ημερολόγιο και YouTube Remote. Επίσης, υπάρχει ο Launcher στον οποίο μπορούμε να προσθέσουμε shortcuts Windows εφαρμογών για εύκολη εκκίνηση, όπως επίσης και ειδικά add-ons για το Microsoft Office και Adobe Acrobat. Με το πρώτο όταν ανοίγουμε ένα έγγραφο Word, Excel και Power Point εμφανίζεται ένα ειδικό panel με συντομεύσεις συγκεκριμένων εντολών και με το δεύτερο, μπορούμε να υπογράφουμε ηλεκτρονικά έγγραφα.


zennsd1


Μια οθόνη, χάρμα οφθαλμών 

Όταν επιτέλους πάρουμε τα μάτια μας από το ScreenPad αυτό που αντικρύζουμε είναι η κανονική οθόνη του ZenBookPro UX580 η οποία πραγματικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Έχει διαγώνιο 15,6 ίντσες, είναι απίστευτα φωτεινή, με ζωντανά «τρισδιάστατα» χρώματα (100% κάλυψη του Adobe RGB σύμφωνα με την ASUS), αληθινό μαύρο και ανάλυση 4Κ!
Γενικά στον τομέα των γραφικών και της απεικόνισης το ZenBookPro UX580 παίρνει άριστα, με την κάρτα γραφικών NvidiaGeForce 1080 Ti με 4GB DDR5 VRAM να μπορεί να σηκώσει τα πάντα, από παιχνίδια, μέχρι βαριές εφαρμογές γραφικών.


Core i9 και τα μυαλά στα κάγκελα

Η κάρτα γραφικών,όμως, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της.Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή 8ης γενιάς Core i9 ,τα 16GB DDR 4 μνήμης και τον SSD δίσκο του 1TB, το συγκεκριμένο μηχάνημα τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό με επιδόσεις που θα ζήλευε οποιοδήποτε desktop workstation. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο υπερβολικό (και είναι, για να είμαστε δίκαιοι), αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ZenBookPro UX580 βάζει φωτιά στα benchmarks. Είναι ένα ιδανικό εργαλείο για γραφίστες και όσους ασχολούνται με την επεξεργασία βίντεο και βαριές εφαρμογές, αλλά παράλληλα ένα κορυφαίο οικιακό laptop για παιχνίδια και προβολή ταινιών (υπερ)υψηλής ευκρίνειας. Μια που αναφέραμε τη λέξη «προβολή» να πούμε ότι το laptop διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt και μία HDMI για σύνδεση σε εξωτερικές οθόνες και τηλεόραση. Ethernet δεν θα βρείτε, αλλά το Wi-Fi του, υποστηρίζει το πρωτόκολλο ac για κορυφαίες ασύρματες συνδέσεις. 
Το πανέμορφο και πανίσχυρο σύνολο, συμπληρώνουν το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και ο κορυφαίος ήχος από την Harman Kardon. 

About Freegr network

Από το Blogger.