τεχνολογία

Audi E-Tron: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Audi αποκάλυψε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητό της στο San Francisco των ΗΠΑ. Το Audi E-Tron φέρνει τον ανταγωνισμό σε ένα τομέα που τουλάχιστον στις ΗΠΑ κυριαρχείται από την Tesla.
Το E-Tron είναι ένα SUV που έρχεται με μπαταρία 95kWh, πιάνει τα 0-100 σε έξι δευτερόλεπτα, παράγει 355 ίππους με ευρωπαϊκά στάνταρ, έχει ακτίνα δράσης 400 χιλιομέτρων και η τιμή του ξεκινά από τα $74.800.
Το ένα τρίτο της αυτονομίας του παράγεται με το σύστημα ανατροφοδότησης των φρένων με ενέργεια, ενώ η fast charge τεχνολογία του επιτρέπει φόρτιση 0% - 80% σε μισή ώρα. Ένα κλασσικό σύστημα φόρτισης στο σπίτι των 11kW θα χρειαστεί 8.5 ώρες για να το φορτίσει ή 4.5 ώρες αν είναι 22kW. Ωστόσο το σύστημα πλοήγησης της Audi λαμβάνει υπόψη τους σταθμούς φόρτισης στον υπολογισμό της διαδρομής.
Υπάρχει τετρακίνηση, αλλά το περισσότερο διάστημα η κίνηση περιορίζεται στους δύο πίσω τροχούς, μεταφέροντας κίνηση στους μπροστινούς μόνο όταν χρειάζεται περισσότερο έλεγχο ή επιτάχυνση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 45λεπτη παρουσίαση παρακάτω.

About Freegr network

Από το Blogger.