τεχνολογία

H MediaTek έχει low-cost face unlocking τεχνολογία

Είναι γνωστό πως το Face ID της Apple είναι μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις σε θέμα ασφάλειας, αυτή τη στιγμή. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D Structured-Light, όμως πολύ λίγες Android συσκευές την έχουν ενσωματώσει, λόγω του κόστους της. Έτσι μόνο τα Xiaomi Mi 8 Explorer και το Oppo Find X, χρησιμοποιούν Structured-LIght 3D αισθητήρες για αναγνώριση προσώπου. Η MediaTek θέλει να κάνει πιο προσιτή την τεχνολογία.
Η αναγνώριση προσώπου είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν ακόμα και οι οικονομικές συσκευές, χωρίς όμως να διαθέτουν τους κατάλληλους αισθητήρες, ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η MediaTek πιστεύει πως έχει μια πιο πρακτική λύση, που μπορεί να δουλέψει το ίδιο καλά με το Face ID της Apple. Ονομάζει την τεχνολογία Active Stereo και είναι συμβατή με τον Helio P20 και τον Helio P22
Στην πρόσοψη των συσκευών θα βρούμε έναν προβολέα υπερύθρων, μαζί με δύο σετ από υπέρυθρους φακούς. Ο αλγόριθμός της αναγνώρισης προσώπου τροφοδοτείται από ένα machine learning software και μια μηχανή επιτάχυνσης βάθους πεδίου. Η μηχανή του Active Stereo Depth βρίσκεται ήδη στον Helio P60 και τον Helio P22 και η βασική του χρήση είναι ο υπολογισμός του βάθους για το bokeh effect και τα beauty modes της κάμερας. Όταν όμως συνδυαστεί με το κατάλληλο hardware, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και για επιβεβαίωση σε χρηματικές συναλλαγές.
Η MediaTek μας λέει πως ο προβολέας υπερύθρων είναι φτιαγμένος από την Himax, ενώ το λογισμικό έχει δημιουργηθεί από την Vision Technology Face++.
Η τεχνολογία φαίνεται πως είναι έτοιμη,όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την πρώτη εμπορική υλοποίηση. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι τότε. Όμως περιμένουμε και μια ακόμα υλοποίηση από την vivo, που ονομάζεται TOF (Time of Flight).

About Freegr network

Από το Blogger.