ειδήσεις

Η TSMC ξεπερνά την Intel στον αγώνα των Νανομέτρων

Η Ταϊβανέζικη εταιρία έχει ήδη λειτουργικά προϊόντα στα 7nm και οι πρώτες συσκευές θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν από το τέλος του μήνα.
Όσο οι Intel δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την λιθογραφία των 10nm της, οι ανταγωνιστές της προσπαθούν να περάσουν στη νέα εποχή των 7nm. Πέρα από τις δύο εταιρίες που αναφέρονται παραπάνω, η GlobalFoundries, για χρόνια συνεργάτης της AMD είχε απορρίψει την πιθανότητα ανάπτυξης στη λιθογραφία των 10nm στοχεύοντας κυρίως σε μικρότερες μεθόδους ολοκλήρωσης, ενώ αρκετά πρόσφατα απέρριψε και τα 7nm χάνοντας έτσι τον μεγαλύτερο πελάτη της, την AMD.
Η Intel έχει εδώ και αρκετούς μήνες ξεκινήσει την ανάπτυξη chips στα 10nm όμως τα παρατεταμένα προβλήματα στην παραγωγή έχουν μειώσει αισθητά την ταχύτητά της. Όπως φαίνεται πρωταρχικός στόχος της εταιρίας είναι η βελτίωση των yields στα 10nm την ίδια στιγμή που η AMD έχοντας στο πλευρό της τηνTSMC προχωρά σταθερά για τα 7nm, όπου και αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους στα πρώτα προϊόντα της (GPUs). Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται αντιληπτή η ισχύς της TSMC έναντι της Intel με την πρώτη να ηγείται πρακτικά του αγώνα των νανομέτρων και είναι ενάμιση χρόνο περίπου μπροστά σε θέματα ανάπτυξης από την αμερικανική εταιρία. Τέλος, σημειώνεται ότι εξίσου μεγάλος αντίπαλός της είναι και η Samsung η οποία ετοιμάζει και αυτή τα πρώτα 7nm chips για μαζική παραγωγή που έχουν παραπλήσιες ιδιότητες με αυτά της Intel στα 10nm. hwbox

About Freegr network

Από το Blogger.