τεχνολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ τα iPhone Xs και το μεγαθήριο iPhone Xs Max

Η Apple προέβη στην επίσημη ανακοίνωση της επόμενης γενιάς των iPhones, τα οποία όμως είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τους προκατόχους τους. Τα νέα μοντέλα, αποκαλούνται iPhone XS και XS Max. Υπάρχει μια όμως σημαντική διαφορά. Πρώτον, ότι είναι διαθέσιμα σε gold χρωματική έκδοση, ενώ ένα από τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο iPhone που δημιουργήθηκε ποτέ το XS Max, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα smartphones που υπάρχουν στην αγορά.
Όπως συμβαίνει και με άλλες γενιές S μοντέλων, τα φετινά iPhones εστιάζουν κυρίως σε ενημερώσεις τεχνικών χαρακτηριστικών. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε καλύτερη οθόνη, με HDR10 και Dolby Vision, ενώ αυξάνεται και σημαντικά η ταχύτητα στο Face ID. Φυσικά, παρουσιάζουν αντοχή στο νερό, ενώ παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις χάρη στο νέο Apple A12 Bionic chip, ένα εξαπύρηνο chip που είναι μεταξύ των πρώτων που βασίζονται στα 7nm.
Ωστόσο, η πραγματική είδηση φέτος είναι η διάθεση του Max μοντέλου, η οποία διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οθόνη των 6.5 ιντσών. Πολύ μεγαλύτερη από του iPhone 8 Plus, και ακόμη μεγαλύτερη από του Galaxy Note 9. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα μεγάλα τηλέφωνα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν. Η τελευταία φορά, που η Apple είχε δημιουργήσει η Apple ένα νέο μέγεθος iPhone συσκευής ήταν το 2014, όταν τα iPhone 6 και 6 Plus έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους.
Και τα δυο μοντέλα αντιπροσώπευαν νέα μεγέθη για την Apple, η οποία είχε ξοδέψει τα προηγούμενα δυο χρόνια στη κατασκευή smartphone συσκευών με οθόνες τεσσάρων ιντσών. Και καθώς η εταιρεία είχε μείνει στα μικρά τηλέφωνα, κάτι τέτοιο άνοιξε την πόρτα για τους ανταγωνιστές του Android, οι οποίοι αύξησαν σημαντικά τα μεγέθη.
Επειδή τα iPhone XS και XS Max έχουν ευρύτερο screen ratio από τα παραδοσιακά smartphones, κανένα από τα τηλέφωνα δεν είναι τόσο μεγάλα όσο ακούγονται. Το iPhone XS για παράδειγμα, που διαθέτει την ίδια 5.8 οθόνη με το iPhone X είναι στη πραγματικότητα μικρότερο από το iPhone 8 Plus των 5.5 ιντσών. Το XS Max είναι σίγουρα μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone, αλλά θυμηθείτε ότι το πρόσθετο μέγεθος οθόνης προκύπτει από το μεγαλύτερο ύψος, επομένως δεν είναι τόσο δύσκολο να το κρατάτε.
Η κάμερα στα νέα iPhones:
Η Apple αναφέρει ότι τα XS και XS Max διαθέτουν ένα εξολοκλήρου νέο σύστημα κάμερας, αν και τα specs φαντάζουν σχετικά ίδια. Η wide angle και η telephoto κάμερα στο πίσω μέρος έχουν αισθητήρες των 12 megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Αλλά η wide angle κάμερα διαθέτει πλέον έναν νέο αισθητήρα με μεγαλύτερα pixels και η telephoto περιλαμβάνει μεγαλύτερο διάφραγμα επομένως βελτιώνονται αισθητά οι επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Η μεγαλύτερη αναβάθμιση αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο οι νέες κάμερες λαμβάνουν φωτογραφίες. Η Apple μας συστήνει μια νέα μέθοδο, γνωστή ως Smart HDR που μοιάζει πολύ ίδια με αυτό που η Google κάνει στα Pixel smartphones. Χρησιμοποιεί πολλές φωτογραφίες και στο τέλος παράγει μια η οποία είναι όπως θα έπρεπε. Δεν είναι πολύ διαφορετική από τη μέθοδο του HDR που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο και που η Apple χρησιμοποίησε στο παρελθόν.
Επιπλέον προστίθεται περισσότερες επιλογές στο portrait mode, που αυτόματα μπορεί να απομονώσει ένα αντικείμενο και να θολώσει το background. Μπορείτε όμως και εσείς οι ίδιοι να προσαρμόσετε καλύτερα ακόμη τις φωτογραφίες, επιλέγοντας πόσο θολό είναι το background.
Και τα δυο smartphones θα υποστηρίζουν τη χρήση δυο αριθμών και δυο πακέτων δεδομένων με τη χρήση μιας φυσικής κάρτας SIM, χάρη στην ενσωματωμένη esim. Αυτό σημαίνει, ότι οι πάροχοι θα πρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για esim προκειμένου να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό, αλλά πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη, που η Apple δεν προσέφερε στο παρελθόν.
Τιμές και διαθεσιμότητα
Οι συσκευές θα έρθουν σε τρεις χωρητικότητες, 64GB, 256GB και 512GB. Η έκδοση με τα 64GB του XS θα πωλείται έναντι 999 δολαρίων, ενώ η έκδοση των 64GB των XS Max θα πωλείται έναντι των 1.099 δολαρίων.

About Freegr network

Από το Blogger.