τεχνολογία

Εκκαθάριση της cache των εφαρμογών σε ένα Android

Κάθε Android smartphone διαθέτει έναν manager των εφαρμογών στον οποίο μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση μέσω της εφαρμογής των ρυθμίσεων. Και εδώ είναι που μπορείς να δεις οποιαδήποτε εφαρμογή βρίσκεται εγκατεστημένη στη συσκευή σου ή στο tablet σου. Και από εδώ ακριβώς μπορείς να καθαρίσεις μερικά πράγματα που κάνουν τη συσκευή σου να κολλάει.
Πραγματοποιώντας εκκαθάριση της app cache:
Καθώς χρησιμοποιείς εφαρμογές, αυτές ξεκινούν να αποθηκεύουν αρχεία ως reference για αργότερα. Αυτά τα αρχεία, είναι αποθηκευμένα στην cache. θα αποθηκεύσει εικόνες και άλλα κομμάτια των άρθρων που διαβάσεις ώστε να μην χρειαστεί να ξανακατέβουν κάθε φορά που η εφαρμογή τα χρειάζεται. Κάτι τέτοιο σου εξοικονομεί και χρόνο αλλά και δεδομένα.
Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείς μια εφαρμογή, ας πούμε για παράδειγμα μιας ιστοσελίδας σαν την δική μας,
Αλλά ίσως θα θέλεις να πραγματοποιήσεις εκκαθάριση των δεδομένων αυτών είτε για να ανακτήσεις κάποιον διαθέσιμο χώρο ή να προσπαθήσεις να διορθώσεις κάποιο app που δεν συμπεριφέρεται σωστά. Και εδώ ακριβώς μπορείς να το κάνεις. Απλά πατάς πάνω στην εφαρμογή και στη συνέχεια το Clear cache. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, θα κατεβάσει ό,τι αυτή χρειάζεται από το internet, όπως ακριβώς έκανε και την πρώτη φορά. Και πίστεψέ μας, θα σε σώσει αρκετές φορές με κάποια εφαρμογή που δεν συμπεριφέρεται σωστά.
Εκκαθάριση των app data / resseting μιας εφαρμογής
Η εκκαθάριση των app data είναι μια πιο δραστική λύση. Γιατί, αφενός διαγράφεις εξολοκλήρου την cache αλλά προβαίνεις και στη διαγραφή όλων των ρυθμίσεων. Στην ουσία ξεκινάς την εφαρμογή από την αρχή, σαν να είναι καινούργια και θα συμπεριφέρεται σαν να έχει εγκατασταθεί πρώτη φορά. Αν πραγματοποιήσεις εκκαθάριση των δεδομένων στο Facebook app θα χρειαστεί να συνδεθείς ξανά. Γενικώς σε τέτοιες ενέργειες είναι καλό να προβαίνεις, αν η εφαρμογή κολλάει ή δεν συμπεριφέρεται καλά.

About Freegr network

Από το Blogger.