ειδήσεις

Windows 10 η επόμενη έκδοση έρχεται...

Το Windows 10 October 2018 Update (build 1809) φαίνεται να βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης και η Microsoft έχει επικεντρωθεί στην επιδιόρθωση σφαλμάτων και στην βελτίωση της απόδοσης πριν από την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού τον επόμενο μήνα.
Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα builds που θα κυκλοφορούν για τους Insiders δεν θα συμπεριλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά. Το επερχόμενο λειτουργικό Windows 10 build 1809 θα φέρει πολλές νέες λειτουργίες, όπως το Cloud Clipboard και ένα dark theme για τον File Explorer, αλλά ταυτόχρονα θα φέρει και μερικές βελτιώσεις που υποτίθεται ότι θα διορθώσουν λειτουργίες που μας ενοχλούσαν στις παλαιότερες εκδόσεις.
Μια από αυτές αφορά τη διαδικασία ενημέρωσης των Windows 10, καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το λειτουργικό σύστημα αποφάσιζε την ώρα έναρξης της ενημέρωσης άσχετα από το αν χρησιμοποιούσατε τον υπολογιστή σας.
Την παραπάνω συμπεριφορά την έχουν βιώσει πολλοί. Οι ενημερώσεις των Windows διέκοπταν κάθε εργασία των χρηστών για κάποια απαραίτητη επανεκκίνηση. Έτσι λοιπόν η Microsoft ασχολήθηκε με το θέμα και όπως φαίνεται με την επερχόμενη έκδοση η διαδικασία των ενημερώσεων θα είναι λιγότερο ενοχλητική. Η Microsoft φέρεται να έχει επικεντρωθεί στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται ένα σύστημα να είναι offline για να ολοκληρώσει μια εγκατάσταση ενημερώσεων, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες όταν είναι online . Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10 θα κάνουν περισσότερες προπαρασκευαστικές εργασίες πριν απαιτήσουν μια επανεκκίνηση. Όμως το επερχόμενο Windows 10 October 2018 Update (build 1809) θα φέρει επιπλέον βελτιώσεις στο ίδιο θέμα, Το νέο λειτουργικό θα χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση και μια νέα τεχνολογία για να αποτρέπει απροσδόκητες επανεκκινήσεις.
Από τεχνική άποψη, αυτό που υπόσχεται να κάνει η Microsoft στο Windows 10 October 2018 Update βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο ενημερώσεων που μπορεί να προβλέψει και να καθορίσει την κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μιας εγκατάστασης ενημερώσεων.
“Εκπαιδεύσαμε ένα πρότυπο μοντέλο που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για την επανεκκίνηση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ελέγχουμε μόνο εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πριν από την επανεκκίνηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε αν αφήσατε τη συσκευή σας μόνο για να βάλετε ένα φλιτζάνι καφέ και σκοπεύετε να επιστρέψετε σύντομα”, αναφέρει η εταιρεία.
Προφανώς, η εκπαίδευση αυτού του συστήματος για να είναι 100 τοις εκατό ακριβές δεν είναι κάτι απλό. Όμως χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μηχανικής μάθησης, το χαρακτηριστικό θα βελτιώνεται μόνο του με την πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι εσωτερικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία μέχρι στιγμής. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί όταν κυκλοφορήσει. Η ανάπτυξη του Windows 10 October 2018 Update θα ολοκληρωθεί αυτό το μήνα και οι Insiders θα έχουν το RTM build κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες.

About Freegr network

Από το Blogger.