τεχνολογία

AMD Athlon Pro 200GE: Raven Ridge στη φόρα

Οι Raven Ridge για την ώρα αποτελούνται από τους Ryzen 3 2200G και Ryzen 5 2400G ενώ λίγο πριν το καλοκαίρι είδαμε και την είσοδο των 'E' παραλλαγών που μειώνουν αισθητά το τελικό TDP και κατ' επέκταση τους χρονισμούς των chips. Το ζήτημα ήταν πως η εταιρία δεν είχε κάποιο άλλο ανταγωνιστικό chip νέας αρχιτεκτονικής στην entry level αγορά, όμως σύμφωνα με μια νέα πληροφορία θα το κάνει αρκετά σύντομα.
Ο λόγος για τον Athlon Pro 200GE, έναν επεξεργαστή που έχει ως βάση τους Raven Ridge όμως με σαφώς λιγότερα χαρακτηριστικά επιτρέποντάς του να έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $55. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διπύρηνο part με 4 συνολικά threads και PCIe δίαυλο gen 3.0 x4 και όχι x8 όπως οι Raven Ridge και ένα Vega chip με μόλις 3 compute units ενεργά, κάτι που σημαίνει πως θα προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα, βάζοντάς τα με αντίστοιχα CPUs της Intel. Ένα από αυτά είναι και ο Pentium G4560 τον οποίο στις συνολικές επιδόσεις φαίνεται να ξεπερνάει κατά 19%, ενώ στις GPU επιδόσεις βρίσκεται μέχρι και 67% πάνω. Οι χρονισμοί του δεν ξεπερνούν τα 3.2GHz ενώ δεν υπάρχει το Precision Boost των υπόλοιπων επεξεργαστών της AMD.
Ο επεξεργαστής σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για όσους θέλουν να στήσουν απλά PCs γραφείου, μιας και θα μπορούν να ωθήσουν το κόστος κάτω από τα 200€ για το σύνολο του tower. Τέλος, ο επεξεργαστής θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένουμε την ανακοίνωσή του στις 6 Σεπτεμβρίου.

About Freegr network

Από το Blogger.