τεχνολογία

Windows 10 Build 17758 η αρχή του RTM

Η Microsoft κυκλοφόρησε τελικά το Windows Insider Preview των Windows 10 Build 17758 για τους Windows Insiders που παρακολουθούν το Slow Ring. Η ίδια έκδοση κυκλοφόρησε για τους Insiders που είναι εγγεγραμμένοι στο Fast Ring την Τετάρτη που μας πέρασε και δεν τίποτα άλλο εκτός από επιδιορθώσεις.
Μια από τις αλλαγές που αξίζει να αναφέρουμε, σηματοδοτεί την έναρξη της ανάπτυξης της τελικής έκδοσης του Windows 10 October 2018 Update που θα κυκλοφορήσει για το κοινό αρχές Οκτωβρίου.
Το change log που δημοσίευσε η εταιρεία αναφέρει:
Το υδατογράφημα στην κάτω δεξιά γωνία του desktop δεν υπάρχει πλέον σε αυτό το build. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το τελικό build καθώς δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε ξεκινήσει την τελική φάση ελέγχου στον κώδικα για να προετοιμαστεί για την τελική έκδοση.
Η ανάπτυξη του Windows 10 October 2018 Update θα ολοκληρωθεί αυτό το μήνα και οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider θα έχουν το RTM build πρώτοι κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η δημόσια κυκλοφορία του λειτουργικού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρώτος που αναφέρει η εταιρεία είναι η υπερφόρτωση των servers που διανέμουν την ενημέρωση.
Ο δεύτερος λόγος που δεν αναφέρεται και τόσο συχνά είναι ότι η ελεγχόμενη διανομή δίνει τον χρόνο επιδιορθώσεων στην “τελική” έκδοση των Windows, καθώς οι προγραμματιστές έχουν feedbacks από περισσότερους (τολμηρούς) χρήστες.
Έτσι όπως και σε κάθε ενημέρωση που κυκλοφορεί η Microsoft, καλό θα ήταν να περιμένετε πριν την εγκατάσταση, ειδικά σε παραγωγικά συστήματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Windows as a Service είναι μια έκδοση του λειτουργικού της Microsoft που βρίσκεται υπό ανάπτυξη συνεχώς…

About Freegr network

Από το Blogger.