Επίσημα στην αγορά η AMD Radeon RX 460

Επίσημα στην αγορά η AMD Radeon RX 460 Στις περισσότερες αγορές τις Ευρώπης θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η RX 460, μια midrange κάρτα που προορίζεται για όσους έχουν ταπεινό budget και απαιτούν βέλτιστες επιδόσεις σε γνωστούς τίτλους eSports της αγοράς. Συγκεκριμένα η RX 460 αποτελεί τη μικρότερη εκδοχή της αρχιτεκτονικής Polaris και αυτή τη φορά βρίσκουμε στο εσωτερικό τον Polaris 11 πυρήνα, ο οποίος έχει 896 Stream Processors, clock speed 1090 - 1200MHz για base και boost αντίστοιχα καθώς και έως και 2.2 TFLOPS θεωρητικών επιδόσεων single precision.
Οι μνήμες της είναι τύπου GDDR5 και χρονίζονται στα 7Gbps ενώ έχουν χωρητικότητα 2 και 4GB ανάλογα την έκδοση με το εύρος διαύλου να μην ξεπερνά τα 128-bit και το bandwidth τα 112GB/s. Ο πυρήνας περικλείει εσωτερικά 16 ROPs και 56 Texture Units. Αρχικά, κάθε μεγάλος κατασκευαστής θα παρουσιάσει τις δικές του εκδόσεις της εν λόγω GPU. Η Sapphire που μας έδειξε πρόσφατα τις προθέσεις της, επιλέγει ένα σύστημα ψύξης δύο ανεμιστήρων, ενώ εντύπωση προκαλεί το μισογεμάτο με pad PCI-e slot που ενσωματώνει.
Παράλληλα το TDP της δε θα ξεπεράσει τα 75Watt κάτι που συνεπάγεται παντελής απουσία εξωτερικής τροφοδοσίας ενώ θα έρχεται και με HDMI 2.0 στο πίσω μέρος, μαζί με DisplayPort 1.4 ready και τη τεχνολογία FreeSync. Οι πρώτες μετρήσεις όπως το review του Guru3D τη δείχνουν να ξεπερνά σε πολλούς DX12 τίτλους τη GTX 960 της NVIDIA και τη R7 370 του εσωτερικού ανταγωνισμού ενώ η προτεινόμενη τιμή των δύο εκδόσεων θα βρίσκεται στα 99-139 δολάρια.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.