τεχνολογία

Τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να επεξεργάζεται αντικείμενα

Μια τεχνική από το Computer Science and Artificial Intelligence Lab του MIT θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την augmented reality και να μειώσει την ανάγκη για πράσινες οθόνες CGI. Ο άνθρωπος καταλαβαίνει πολλά για ένα αντικείμενο περιεργαζόμενός του με τα χέρια του. Αυτό δεν γίνεται προφανώς με τα αντικείμενα στα βίντεο- αλλά σίγουρα θα ήταν χρήσιμο να μπορεί κανείς να πάρει αυτό το βίντεο και να εξομοιώνει την κίνηση ενός αντικειμένου σε αυτό.
Οι ερευνητές του CSAIL πέτυχαν ακριβώς αυτό, μέσω μιας τεχνικής ονόματι IDV (Interactive Dynamic Video), που επιτρέπει στον χρήστη να «αγγίζει» αντικείμενα σε βίντεο. Μέσα συμβατικών καμερών και αλγορίθμων, το IDV εξετάζει τις σχεδόν αόρατες δονήσεις ενός αντικειμένου για να δημιουργεί εξομοιώσεις βίντεο με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά εικονικά.
«Η τεχνική αυτή μας επιτρέπει να “πιάνουμε” τη φυσική συμπεριφορά των αντικειμένων, που μας δίνει έναν τρόπο να παίζουμε μαζί τους εικονικά» λέει ο Έιμπ Ντέιβις, φοιτητής του CSAIL, που θα δημοσιοποιήσει τη δουλειά του αυτόν τον μήνα για τη διπλωματική του. «Κάνοντας τα βίντεο interactive, μπορούμε να προβλέψουμε πώς τα αντικείμενα θα αντιδρούν σε άγνωστες δυνάμεις και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τα βίντεο».

About Freegr network

Από το Blogger.