τεχνολογία

Η μαζική παραγωγή των 5G smartphone από το 2022

Μπορεί το Moto 5G να είναι το πρώτο smartphone για τα 5G δίκτυα αλλά σύμφωνα με έρευνα του Digitimes η μαζική παραγωγή των 5G smartphone που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες των δικτύων 5G, όταν αυτά θα είναι έτοιμα για μαζική χρήση, θα γίνει το 2021 ή ακόμα και το 2022. Ο όρος “5G” μπορεί να βρίσκεται χρόνια στην επικαιρότητα αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε πως θα χρειαστούν ακόμα χρόνια μέχρι να κατασκευαστούν μαζικά τα πρώτα 5G smartphone, μιας και πουθενά στον κόσμο δεν έχει ξεκινήσει η εμπορική χρήση των 5G δικτύων. 
Οι περισσότεροι κατασκευαστές πιστεύεται πως θα παρουσιάσουν τις πρώτες 5G συσκευές μέσα στο 2019. Για να αρχίσει η συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα να γίνεται όπως αυτή των 4G δικτύων θα χρειαστούν ακόμα 2 με 3 χρόνια υπομονή γιατί δεν είναι μόνο οι κατασκευαστές αλλά και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο που θα πρέπει να φτιάξουν τις υποδομές τους έτσι ώστε τα 5G smartphone να μπορούν να “πιάνουν” τις πολύ υψηλές ταχύτητες των νέων δικτύων.
 Σύμφωνα με το Digitimes, οι πρώτες συσκευές που θα διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης με τα 5G δίκτυα μέσα στο 2019, μπορεί να φτάσουν το 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, ενώ μέχρι το 2022 πιστεύεται πως το 97% των smartphone της παγκόσμιας αγοράς θα μπορούν να συνδέονται στα 5G δίκτυα. Τέλος, η επέκταση των 5G δικτύων ενδεχομένως να γίνει με αργούς ρυθμούς γιατί όλα τα δίκτυα θα πρέπει να αναβαθμιστούν και οι εταιρείες να επενδύσουν σε υποδομές οι οποίες απαιτούν χρόνο και χρήματα για να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μαζική διαθεσιμότητα των 5G συνδέσεων.

About Freegr network

Από το Blogger.