τεχνολογία

Το πρώτο “ruler” SSD έχει χωρητικότητα 32TB

Η Intel ανακοίνωσε ότι το SSD που είχε αποκαλύψει πέρυσι με τον πρωτότυπο form factor που μοιάζει με «χάρακα» (ruler SSD) και που προσφέρει εξωπραγματικές, για τις διαστάσεις του, χωρητικότητες χρησιμοποιείται ήδη από κορυφαίες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, το DC 4500, είναι το πρώτο solid state drive του είδους του (έχει μήκος 12-ιντσών, περίπου 30,5 εκατοστά) και με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό μπορεί να προσφέρει 32TB χωρητικότητας με το 1/12 του χώρου που θα καταλάμβαναν απλοί σκληροί δίσκοι, ενώ επιπλέον καταναλώνει το 1/10 σε ενέργεια. 
Η Intel επισημαίνει ότι 32 από αυτά τα SSDs, με το ένα να βρίσκεται δίπλα στο άλλο, μπορούν να αποθηκεύσουν ένα petabyte δεδομένων, καταλαμβάνοντας μόνο ένα server slot. Παράλληλα, λόγω του ιδιαίτερου σχήματος, απαιτεί το μισό περίπου airflow από ότι τα κανονικά SSDs για να διατηρηθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας.
 «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι μεγαλύτερες εταιρείες δεδομένων στον κόσμο – οι Microsoft, IBM και Tencent – χρησιμοποιούν το νέο “ruler” τύπο SSD για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις cloud και data center τους» υπογραμμίζει η Intel στην ανακοίνωσή της. Τα SSDs εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα από άλλα είδη τεχνολογίας, τόσο για την αγορά των απλών καταναλωτών, όσο και για την αγορά των επιχειρήσεων, όπως των πάροχων υπηρεσιών cloud.

About Freegr network

Από το Blogger.