τεχνολογία

Η Google εντοπίζει την τοποθεσία σας χωρίς άδεια

Το Associated Press ανακάλυψε ότι ακόμη κι αν απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό τοποθεσίας στις εφαρμογές της Google που τρέχουν σε συσκευές Android και iPhones, η Google συνεχίζει τον εντοπισμό της τοποθεσίας σας. Το AP ζήτησε από ερευνητές ασφαλείας να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και αυτοί εντόπισαν ότι όντως ο κολοσσός συνεχίζει τον εντοπισμό σας. Σε ένα παράδειγμα, το AP βρήκε ότι η Google κρατά την τοποθεσία σας όταν ανοίγετε την εφαρμογή Google Maps, ακόμη κι αν έχετε τον εντοπισμό τοποθεσίας απενεργοποιημένο.
 Σύμφωνα με την έρευνα, η Google μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία σας ακόμη κι όταν ψάχνετε για θέματα, που δεν απαιτούν αναγνώριση τοποθεσίας. Η Google δεν το αρνήθηκε, καθώς σε δήλωσή της στο AP, ανέφερε ότι εντοπίζει την τοποθεσία με ποικίλους τρόπους, όπως "ιστορικό τοποθεσιών, δραστηριότητα στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές και μέσω των υπηρεσιών τοποθεσίας της συσκευής". 
Η εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω χαρακτηριστικών και σας επιτρέπει να σβήσετε αυτά τα δεδομένα κατά βούληση. Τα ευρήματα του AP λένε ότι όταν ζητάτε την απενεργοποίηση της εύρεσης τοποθεσίας, απλά δεν απεικονίζονται πλέον οι ενδείξεις των τοποθεσιών. Όμως αν μπείτε σε κάποια υπηρεσία που χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία, τότε φαίνεται ότι η εταιρεία γνωρίζει που είστε.

About Freegr network

Από το Blogger.