τεχνολογία

Η Qualcomm ανακοινώνει το mid range Snapdragon 670

Η Qualcomm εκπλήσσει με την ανακοίνωση του νέου της mid-range chipset, Snapdragon 670, λίγο μόλις καιρό μετά το λανσάρισμα του Snapdragon 710. Η νέα προσθήκη της Qualcomm θα είναι απευθείας αντικαταστάτης του Snapdragon 660 αλλά με τη διαφορά ότι θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Snapdragon 710 που θεωρητικά τοποθετείται πιο ψηλά στην ιεράρχηση της εταιρείας. Πιο αναλυτικά, όπως συμβαίνει με τον Snapdragon 710 έτσι και ο Snapdragon 670 θα διαθέτει οκτώ πυρήνες με την ίδια ακριβώς διαρρύθμιση: δύο «ισχυρούς» Kryo 360 και έξι Kryo 360 ενεργειακά οικονομικούς. Οι πρώτοι, ισχυροί, πυρήνες θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Cortex-A75 ενώ οι δεύτεροι, με την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, βασίζονται στην αρχιτεκτονική Cortex-A55. 
Η διαφορά με τον SD710 είναι ότι στον SD670 οι πυρήνες θα έχουν διαφορετική συχνότητα λειτουργίας στα 2GHz και 1.7GHz, αντίστοιχα. Με αυτά τα δεδομένα η Qualcomm θεωρεί ότι η νέα της mid-range πλατφόρμα θα μπορεί να προσφέρει 25% καλύτερη απόδοση από τον προγενέστερο SD660. Σημαντικό σημείο διαφοροποίησης ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες είναι ότι ο SD670 είναι κατασκευασμένος με την διαδικασία παραγωγής 10nm LPP, όπως συμβαίνει και με τον SD710. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε και μία νέα GPU με την ονομασία Adreno 615 χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της. Η νέα πλατφόρμα ενσωματώνει την ίδια μονάδα επεξεργασίας εικόνας Spectra 250 (Spectra Image Signal Processing). 
Η διαφορά με την πλατφόρμα SD710 είναι ότι λόγω της χαμηλότερης συχνότητας λειτουργίας των πυρήνων θα μπορεί να υποστηρίζει τη λήψη εικόνων έως 25 Megapixel σε απλή κάμερα ή 16 Megapixel σε dual camera. Τέλος, σε επίπεδο ενσωματωμένου modem έχει επιλεγεί το Snapdragon X12 LTE, το ίδιο δηλαδή που συναντάμε και στην περίπτωση του SD660. Εντελώς νέα προσθήκη είναι η προσθήκη νέα AI Engine που θα προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργιών Τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία δεν ήταν καν διαθέσιμα σε προγενέστερες πλατφόρμες της σειράς Snapdragon 600.

About Freegr network

Από το Blogger.