τεχνολογία

TI προσφέρει η νέα αρχιτεκτονική Turing

Ο διευθύνον σύμβουλος της Nvidia, Jen-Hsun Huang, αποκάλυψε εχτές στην SIGGRAPH την νέα αρχιτεκτονική της εταιρίας Turing. Η νέα αρχιτεκτονική υπόσχεται σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις στην επεξεργασία γραφικών Ray Tracing, χάρη στην ενσωμάτωση νέων πυρήνων RT. Η Nvidia θεωρεί ότι η νέα της αρχιτεκτονική Turing, με τους πυρήνες RT, αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα για την εταιρία στον τομέα γραφικών από το 2006, όταν και παρουσίασε για πρώτη φορά τους πυρήνες CUDA.

Ο συνδυασμός των νέων πυρήνων RT, με τους Tensor πυρήνες που είδαμε για πρώτη φορά στα προϊόντα αρχιτεκτονικής Volta, σύμφωνα με την Nvidia θα επιτρέψει για πρώτη φορά επεξεργασία γραφικών Ray Tracing σε πραγματικό χρόνο. Ειδικότερα η εταιρία φαίνεται να στοχεύει στην αγορά του hybrid rendering, όπου τεχνικές raytracing και rasterization χρησιμοποιούνται από κοινού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Το hybrid rendering αναμένεται, σύμφωνα με τον Jen-Hsun Huang "να αλλάξει την εικόνα της βιομηχανίας, ανοίγοντας καταπληκτικές δυνατότητες που ενισχύουν τη ζωή μας με πιο όμορφα σχέδια, πλουσιότερη ψυχαγωγία και πιο διαδραστικές εμπειρίες. Η άφιξη του ray tracing σε πραγματικό χρόνο, είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της βιομηχανίας μας".

NVIDIA-Turing-GPU-Vs-Pascal-Size.jpg

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Nvidia, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες για hybrid rendering της αρχιτεκτονικής Turing, οι εφαρμογές μπορούν να προσομοιώσουν τον φυσικό κόσμο με ταχύτητα έξι φορές μεγαλύτερη έναντι αυτής που μπορούσε να επιτευχθεί με προϊόντα προηγούμενης γενιάς και πιο συγκεκριμένα αυτά αρχιτεκτονικής Pascal. Η αρχιτεκτονική Turing είναι εξοπλισμένη με αποκλειστικούς επεξεργαστές ray tracing που ονομάζονται "RT Cores", οι οποίοι επιταχύνουν τον υπολογισμό του τρόπου με τον οποίο ο φωτισμός και ο ήχος ταξιδεύουν σε τρισδιάστατα περιβάλλοντα. Η Nvidia επικαλείται επιδόσεις έως και 10 GigaRays ανά δευτερόλεπτο, το οποίο μεταφράζεται σε έως και μέχρι 25 φορές μεγαλύτερη επίδοση σε σχέση με το τι μπορούσε να επιτύχει η αρχιτεκτονική Pascal.


NVIDIA-Turing-RTX-Die-Breakup.jpg

Παρόντες είναι και οι πυρήνες Tensor που είδαμε με την αρχιτεκτονική Volta, οι οποίοι είναι σε θέση να επιταχύνουν το deep learning training και inferencing, παρέχοντας μέχρι και 500 τρισεκατομμύρια tensor λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Χάρη στις υψηλές επιδόσεις της αρχιτεκτονικής Turing, μπορούν να δημιουργηθούν εφαρμογές με ιδιαίτερα ισχυρές νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το DLAA — deep learning anti-aliasing, το οποία είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας εικόνας κίνησης.

1700465309_TuringvsPascal.JPG

Όσον αφορά το GPU κομμάτι, η Nvidia έχει τροποποιήσει την αρχιτεκτονική του streaming multiprocessor (SM), έχοντας προσθέσει μια integer execution unit η οποία λειτουργεί παράλληλα με το floating point datapath, καθώς και νέα αρχιτεκτονική unified cache με διπλάσιο bandwidth έναντι αυτού που πρόσφερε η αρχιτεκτονική Pascal. Σε συνδυασμό με νέα τεχνολογίες γραφικών, όπως η variable rate shading, οι SM αρχιτεκτονικής Turing  επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με πριν. Με έως και 4608 πυρήνες CUDA, επιτυγχάνονται επιδόσεις που φτάνουν τα 16 TFLOPS σε single precision

About Freegr network

Από το Blogger.