ειδήσεις

Android σε iOS για καλύτερη εμπειρία χρήσης

Έρευνα του PC Mag έδειξε τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές αλλάζουν λειτουργικά συστήματα μεταξύ Android και iOS, κάτι το οποίο γίνεται από πολλούς χρήστες για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
Οι λόγοι που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τους Android χρήστες να αλλάξουν “στρατόπεδο” και να πάνε στο iOS και τα iPhone, αλλά και το αντίστροφο, θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με την έρευνα του PC Mag να αναδεικνύει τους κορυφαίους λόγους της αλλαγής να είναι η τιμή των smartphone και η εμπειρία χρήσης που προσφέρει το λειτουργικό τους σύστημα. Ανάμεσα στους χρήστες των δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων επικρατεί χρόνια “αντιπαλότητα” για το ποιό είναι το καλύτερο, τις δυνατότητες τροποποίησης που έχει, την ταχύτητα, τα score στα benchmark και άλλα που κάνουν τις συζητήσεις μεταξύ των φίλων της τεχνολογίας να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και τον καθένα στο τέλος να δηλώνει χαρούμενος για τη συσκευή και το OS που διαθέτει, δηλώνοντας πως δε θα το άλλαζε για να αλλάξει λειτουργικό σύστημα. 
Υπάρχουν όμως και αυτοί που δε διστάζουν να δοκιμάσουν την αλλαγή με την έρευνα του PC Mag, η οποία έγινε τον Αύγουστο ανάμεσα σε 2500 συμμετέχοντες στις Η.Π.Α, να παρουσιάζει τους λόγους που ένας χρήστης Android αλλάζει τη συσκευή του για ένα iPhone και το αντίστροφο. Οι απαντήσεις των χρηστών δείχνουν πως ο κύριος λόγος της αλλαγής από Android σε iOS είναι η καλύτερη εμπειρία χρήσης που προσφέρουν τα iPhone, με το ποσοστό των χρηστών που έδωσαν την απάντηση αυτή να φτάνει το 47%. Για τους χρήστες του iOS μπορεί ο αντίστοιχος λόγος να έφτασε το 30% αλλά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 29% που δήλωσε πως η τιμή ενός Android smartphone είναι ο λόγος που θα τους κάνει να αλλάξουν το iPhone με άλλο Android smartphone. Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι οι επίσημες τιμές των iPhone σε επίπεδο ναυαρχίδων είναι σχεδόν ίδιες, με τα iPhone να είναι συνήθως ακριβότερα από τα αντίστοιχα Galaxy. 
Όταν όμως οι καταναλωτές αναλύσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, τότε συνηθίζουν να καταλήγουν ότι τα αντίστοιχα Android διαθέτουν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και αποφασίζουν να κάνουν την αλλαγή, την ώρα που οι χρήστες των iPhone δηλώνουν πιστοί στις συσκευές τους, σε μια “κόντρα” που κάνει αυτού του τύπου τις συζητήσεις να μην τελειώνουν ποτέ. Επίσης, η έρευνα ανέδειξε σαν δεύτερο λόγο αλλαγής από Android σε iPhone τα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως η κάμερα και το design των συσκευών σε ποσοστό 25%, ενώ για τον ίδιο λόγο το 24% των iOS χρηστών θα έκανε την αλλαγή για κάποιο Android smartphone. Επιμέρους στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως από τους 2500 συμμετέχοντες, το 18% έχει ήδη αλλάξει από Android σε iOS με αυτούς που έκαναν το αντίστροφο να φτάνουν το 11%, ενώ το 54% των ερωτηθέντων είναι χρήστες iPhone ενώ το 27% δήλωσε πως είναι κάτοχοι Samsung smartphone.

About Freegr network

Από το Blogger.