ειδήσεις

Η Nvidia φέρνει το δυνατό Ray Tracing στα γραφικά

Η Nvidia προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας αρχιτεκτονικής Turing για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών στο πλαίσιο του συνεδρίου SIGGRAPH 2018. Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες και τεχνολογίες που φέρνει μαζί της η Turing ξεχωρίζει κυρίως η προσθήκη ξεχωριστών πυρήνων RT που προορίζονται αποκλειστικά για την λειτουργία Ray Tracing σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή την επεξεργασία του τρόπου με τον οποίο διαχέεται το φως και ο ήχος σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και με ρυθμό έως 10 GigaRays. 
Σύμφωνα με την Nvidia, η αρχιτεκτονική Turing GPU είναι 25 φορές ταχύτερη στην επεξεργασία Ray Tracing σε σύγκριση με την προηγούμενη αρχιτεκτονική Pascal, ενώ η απόδοση της GPU είναι κατά 30 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της CPU όταν πρόκειται για το τελικό rendering στα εφέ που χρησιμοποιούνται σε videos. Επιπλέον, η Nvidia ενσωμάτωσε πυρήνες Tensor για να προσδώσει λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης και deep learning στις νέες κάρτες γραφικών. Χάριν σε αυτές θα μπορέσει να υποστηρίξει νέες μεθόδους rendering για γραφικά υψηλής ποιότητας χωρίς θόρυβο, αυξομειώσεις στην ανάλυση κλπ. Σε πρώτη φάση, η αρχιτεκτονική Nvidia Turing θα χρησιμοποιηθεί σε άκρως επαγγελματικές κάρτες γραφικών υψηλού κόστους. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε επί τη ευκαιρία τη νέα σειρά Quadro RTX (5000, 6000, 8000) με 16GB έως 48GB μνήμη GDDR6, 3072 έως 4608 πυρήνες CUDA και 384 έως 576 πυρήνες Tensor. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα $2300 και φτάνουν τα $10.000. Οι πιο καταναλωτικές προτάσεις της εταιρείας που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Turing GPU, πιθανότατα οι Nvidia GeForce RTX 2080 ή 1180, αναμένεται ότι θα αποκαλυφθούν στις 20 Αυγούστου στην Κολωνία στο πλαίσιο της έκθεσης gamescom.

About Freegr network

Από το Blogger.