τεχνολογία

Το επόμενης γενιάς Exynos i S111 chip για συσκευές IoT

Όντας μια κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των ημιαγωγών, η Samsung βλέπει ότι υπάρχει μια τεράστια δυναμική στις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος του IoT. Η εταιρεία έχει παράγει πολλές λύσεις και συγκεκριμένες συσκευές ειδικά για το IoT ώστε να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα πελατών κάνοντας τη ζωή τους πιο εύκολη με την βοήθεια της τεχνολογίας. Το τελευταίο επίτευγμα της Samsung σε αυτόν τον τομέα είναι το chip Exynos i S111 NB-IoT που μπορεί να επικοινωνεί σε μεγάλες αποστάσεις καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια.
Οι συσκευές IoT σε περιορισμένους χώρους βασίζονται σε πρότυπα συνδεσιμότητας όπως το Bluetooth και το ZigBee για τη μεταφορά δεδομένων. Λειτουργούν καλά σε περιπτώσεις μικρής εμβέλειας αλλά δεν είναι κατάλληλα για σύνδεση συσκευών IoT μεγάλης εμβέλειας. Εδώ είναι που έρχεται η τεχνολογία NB (Narrowband) -IoT να δώσει την λύση. Το NB-IoT είναι ένα πρότυπο σύνδεσης 3GPP χαμηλής ισχύος για τη μεταφορά μικρής ποσότητας δεδομένων με αξιοπιστία, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε μεγάλες αποστάσεις.
Ως μια NB-IoT λύση, το τσιπ Exynos i S111 της Samsung συνδυάζει ευρεία κάλυψη, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ακριβή στοιχεία τοποθεσίας και ασφάλεια για να καταστεί κατάλληλο για σενάρια IoT μεγάλης εμβέλειας. Συσκευάζει μόντεμ, επεξεργαστή, μνήμη και GNSS (Global Navigation Satellite System) σε ένα ενιαίο τσιπ για αποδοτικότητα και ευελιξία στην κατασκευή.
Το Exynos i S111 μπορεί να καλύψει αποστάσεις 10 χιλιομέτρων ή περισσότερο, καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια. Το chip διαθέτει μεγάλους χρόνους αναμονής μέσω της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας (PSM) και διευρυμένης διακεκομμένης λήψης (eDRX) που μπορεί να κρατήσει τη συσκευή αδρανή για δέκα χρόνια ή και περισσότερο υπό ορισμένες συνθήκες. Το μόντεμ που ενσωματώνει είναι ικανό να μεταδίδει δεδομένα στα 127kbps για downlink και 158kbps για uplink, κάτι που είναι περισσότερο από αρκετό για περιπτώσεις χρήσης IoT. Ο Ben Hur, αντιπρόεδρος του τμήματος System LSI Marketing της Samsung Electronics, δήλωσε σχετικά:
«Το IoT θα μπορέσει να εξελιχθεί για να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά πέρα από τον συμβατικό οικιακό χώρο με λύσεις αποκλειστικές για το IoT που παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών. Οι εξαιρετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές δυνατότητες επικοινωνίας του Exynos i S111 θα φέρουν στη ζωή πιο συναρπαστικές εφαρμογές NB-IoT»

About Freegr network

Από το Blogger.