τεχνολογία

Intel: σύντομα νέα ανεξάρτητη GPU για desktops

Στις 20 Αυγούστου η Nvidia εικάζεται πως θα αποκαλύψει την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της, με την φημολογούμενη GeForce RTX 2080 ή GTX 1180. Οι νέες προτάσεις της εταιρίας θα βασίζονται στην ολοκαίνουργια Turing αρχιτεκτονική. Θεωρητικά θα μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση σε real-time ray tracing εφαρμογές, ανεβάζοντας το επίπεδο των φωτισμών και των ανακλάσεων στα παιχνίδια και όχι μόνο, σε νέα επίπεδα ρεαλισμού.
Η Intel, όμως, θέλει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της και έρχεται να μας υπενθυμίσει πως ετοιμάζεται να μπει και αυτή στην αγορά των ανεξάρτητων καρτών γραφικών για desktops με μια νέα πανίσχυρη πρόταση. Συγκεκριμένα, η εταιρία που ειδικεύεται στους επεξεργαστές, θα κάνει μια νέα προσπάθεια στον χώρο των discrete GPUs μετά από σχεδόν 20 χρόνια.
Η Intel έκανε το εξής tweet μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, με αφορμή την SIGGRAPH 2018.

Το tweet συνοδεύεται από το πρώτο βίντεο που αφορά τις νέες κάρτες και υπόσχεται πολλά. Παράλληλα, μαθαίνουμε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας των GPUs έχει οριστεί για το 2020. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποιο προϊόν με gaming προσανατολισμό ή αν έχουμε να κάνουμε μια πρόταση που αφορά κυρίως τους δημιουργούς περιεχόμενου και τα workstations. Για την ιστορία, ο αρχιτέκτονας της AMD, Raja Koduri, αποχώρησε πρόσφατα από την AMD και εντάχθηκε στο δυναμικό της Intel για την δημιουργία των νέων αυτών GPUs.

About Freegr network

Από το Blogger.