ειδήσεις

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ;

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή παρόχου κινητής είναι η κάλυψη σήματος που παρέχει στην περιοχή σας. Κανείς δεν θέλει να μένει χωρίς σήμα φυσικά, ειδικά όταν βρίσκεται στις διακοπές. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι χάρτες κάλυψης των παρόχων τηλεπικοινωνιών.
Το σήμα σας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την κάλυψη δικτύου όμως. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλo, όπως:

Παλιό τηλέφωνο

Μια παλαιότερη συσκευή μπορεί να διαθέτει παλαιότερο modem. Ο πάροχος μπορεί να έχει δημοσιεύσει κάποιον χάρτη κάλυψης, ο οποίος αφορά σε νεότερες συσκευές/τύπο δικτύου.
Εάν το τηλέφωνό σας είναι παλαιότερο, ίσως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον τύπο δικτύου που υπάρχει στην περιοχή σας.

Αριθμός χρηστών

Μια κεραία σήματος κινητής μπορεί να εξυπηρετήσει πεπερασμένο αριθμό χρηστών. Αν για κάποιον λόγο αυτός ο αριθμός ξεπεραστεί, τότε είναι πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Για παράδειγμα, σε κεντρικά μέρη ή σε μεμονωμένα δημοφιλή περιστατικά/γεγονότα, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα, εάν χρησιμοποιείται μόνο μία κεραία στην περιοχή. Προφανώς επίσης σε μέρη με μικρότερο πληθυσμό είναι πιθανό ο πάροχος να μην έχει επενδύσει τόσο όσο σε μέρη με μεγαλύτερο πληθυσμό.

Πώς να ελέγξετε τη συνδεσιμότητα

Ένας τρόπος είναι φυσικά να αγοράσετε κάποιο καρτοκινητό με τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται και να το χρησιμοποιήσετε τόσο σε τηλεφωνία, όσο και σε internet (πχ. να δείτε videos στο YouTube) για να εξακριβώσετε την ποιότητα του σήματος. Άλλος τρόπος είναι να δοκιμάσετε κάποιες εφαρμογές, όπως το OpenSignal, μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε ακριβώς σε χάρτη πού βρίσκεται η κεραία, το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι και άλλα πολλά.

About Freegr network

Από το Blogger.